Признање за српски самбо: Дрид потпредседник Европске федерације

У Новом Саду јуче је завршено Светско првенство у самбоу и комбат самбоу, а, поред сјајних резултата нашег тима, из Европске самбо федерације (ЕСФ) стигла је лепа вест.
Patrik Drid
Фото: Проф. др Патрик Дрид, фото: https://www.u-klinchu.rs/

Наиме, професор др Патрик Дрид, директор Првенства, изабран је за првог потпредседника ЕСФ-а.

- Овај избор велика је част за мене, као и за наш савез. Моју кандидатуру подржало је 20 делегата, а на предлог председника Европске федерације Сергеја Јелисијева. То представља плод мог четворогодишњег рада у Извршном одбору ЕСФ, срећан сам због свега и задовољан, али сам и свестан велике одговорности коју ова позиција носи - рекао је др Патрик Дрид.

Од четвртка до недеље у Новом Саду се такмичило око 600 бораца, али нажалост, због пандемијске ситуације, они нису били у прилици да уживају у лепотама града смештеног испод Петроварадинске тврђаве.

- Спроведене су строге мере, налазили смо се у санитарном мехуру, сви су тестирани, па није било излазака из сале. Због тога бројни гости нису били у прилици да прошетају нашим градом. Добили смо највише оцене за организацију и једини смо спорт на свету који је имао Светско првенство у условима пандемије - додао је др Дрид.

Он је навео и да је презадовољан успехом наших представника, који су имали прилику да се боре с најбољим самбоистима на свету и, у изузетно јакој конкуренцији, освоје значајни број медаља.

С. Р.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести