Пројекат „Укључи се у игру” и у Бачком Петровом Селу

Захваљујући ентузијастима из Савеза „Спорт за све Војводине” и житељи Бачког Петровог Села укључили су се пројекат -„Укључи се у игру”, на обалама река и језера.
Најмлађи су се највише радовали дипломама и медаљама
Фото: Најмлађи су се највише радовали дипломама и медаљама

У највећем потиском селу одржана је рекреативна манифестација на уређеном купалишту крај Тисе са стотинак учесника у пет такмичарских дисциплина.

- Имали смо пех да је истог дана одржана атрактивна манифестација Војвођанска олимпијада старих спортова у Бачком Градишту, а у Бечеју прослава Сент Иштвана, па су се многи одлучили за поменуте манифестације. Међутим, нисмо незадовољни. Напротив. Лепо време, уређени терени и фер плеј такмичара дипринели су успешности манифестације - рекао је у име Савеза „Спорт за све Војводине” у Бечеју Милорад Ракић.

Да све протекне у коректном надметању и међусобном дружењу допринело је, уз лепо време, и добра организација. Имајући у виду заинтересованост за такмичарске дисциплине, предњачило је атрактивно надвлачење конопца, где је у игри било осам екипа са по шест такмичара. Али, пођимо редом.

Бич волеј је окупио осам екипа, које су биле подељене у две групе. Првопласирани из група су играли у финалу, а ВИП је победио екипу Три дечака са 2:0 (21:9 и 21:17). У утакмици за треће место Лузери су били успешнији од екипе Три другара са 2:0 (21:19 и 21:17).

У конкуренцији надвлачења конопца на црту је изашло осам екипа, а највештији и најснажнији били су Петар и другови, друго место припало је Давиду и друговима, а треће су освојили Тибика и другови.

Иштван Косоруш је са 211 поена био први у пикаду, где је учешће узело 15 такмичара. Друго место припало је Драгану Ракићу са 197 поена, а трећи је био Габор Арпаш са 188 поена.

За најмлађе је најатрактивнија дисциплина била скакање у yаковима. Укупно 12 такмичара било је на старту, а прво место освојила је Јудит Ферчик, други је био Давид Ферчик, а трећи Арон Сењи.

Скакања удаљ из места је, такође, било занимљиво. Пријавило се  16 такмичара, а први је био Александар Јатић скоком од 93 сантиметра. Само три сантиметра мање скочио је другопласирани Марк Патаки, док је треће место скоком од 84 сантиметра освојила Ката Патаки.

- Циљ овог пројекта је да се током летњег периода на што бољи начин искористе природни ресурси за квалитетан рекреативни програм. Старосне границе нема и сви су добродошли. Задовољни смо како је све протекло у Бачком Петровом Селу и мислим да постоје оптимални услови за идентичне манифестације у Бачком Градишту и Бечеју – рекао је име стручног кадра организатора Шандор Михалец.

Најуспешнијим екипама и појединцима уручени су пехари и медаље.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести