Прослава шампиона Спина

Прослава овогодишњих резултата СТК ОСИ „Спин“ из Новог Сада, од којих је најважнија светска круна Бориславе Перић Ранковић, одржана је у ресторану у Мастер хали Новосадског сајма.
stonoteniseri i vucevic
Фото: Dnevnik.rs

Борислава, коју већина од милоште зове Беба, освојила је на Светском првенству у Цељу једину златну медаљу која јој је недостајала у богатој каријери нанизавши 22 одличје у нисци. Беба је била толико доминантна да је оставила иза себе три Кинескиње. Уз ово најсјајније одличје са планетарне смотре стонотенисери и стонотенисерке „Спина“ ове године су на четири светска купа одвојили  прегршт медаља, а изванредни резултати најбољег клуба у држави били су повод да се на једном месту окупе сви они који су допринели овом великом успеху. Прослави је присуствовао градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који је Борислави, селекетору и тренеру „Спина“ Златку Кеслеру, творцу успеха овог клуба и осталим такмичарима честитао на изванредним резултатима пожелевши им још много одличја, а између осталог је рекао „да су стонотенисери са инвалидитетом не само спортски шампиони, него шампиони у животу на које сви треба да се угледамо“. Вучевић је обећао и да ће се и Град и Покрајина и држава потрудити да оваквим шампионима обезбеде најбоље услове како би они и даље доносили одличја са најзначајнијих такмичења.

Фото: Dnevnik.rs

Честиткама су се прикључили и Зоран Мићовић, председник Параолимпијског комитета Србије и Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину. Радост са стонотенисерима са инвалидитетом, њиховим породицама и пријатељима и представницима медија, подели су, између осталих и Слободан Бошкан, председник Спортског савеза Војводине, Драгољуб Збиљић, власник и директор „Енерготехнике Јужна Бачка“, главног спонзора „Спина“, Аранка Биндер, помоћница покрајинског секретара за спорт, Младен Стојшин, генерални секретар ССВ, Лазар Куртеш, савезни тренер стонотениске репрезентације осаба са инвалидитетом, Милан Станић, председник Стонотениског савеза Војводине и други.

Фото: Dnevnik.rs

На честиткама и лепим жељама захвалили су се слектор Златко Кеслер и Борислава Перић Ранковић, која је истакла:

„Ова прослава није само због моје медаље, него и због свих осталих резултата, које смо моји саиграчи и саиграчице и ја остварили ове године. Још увек нисам свесна шта сам урадила освајањем светског злата, ја још увек сањам отворених очију. Надам се да ће и Митар Паликућа, Нада Матић, Горан Перлић и остали једног дана имати прилику да осете како је то наћи се испред Кинеза, који су владари стонотениског спорта.“

Г. Маленовић

Фото: галерија СТК ОСИ Спин

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести