Првенство Србије у веслању: Данубијусу две титуле

Чланови Веслачког клуба Данубијус 1885 освојили су девет медаља на Првенству Србије одржаном на Ади Циганлији у Београду.
ВК Данубијус/ Новосадски осмерац с кормиларом окитио се најсјајнијом медаљом
Фото: ВК Данубијус/ Новосадски осмерац с кормиларом окитио се најсјајнијом медаљом

Новосађани су стигли до два злата, четири сребра и три бронзе и, по броју одличја, нашли се на четвртом месту, иза првопласираног Партизана (32), друге Црвене звезде (21) и трећег Графичара из Београда (11). Када је реч о пласману клубова по бодовима, Данубијус је трећи, са 84,24 поена (Партизан први – 180,2, Звезда друга – 140,68).

Ратко Бундало освојио је бронзу у скифу за лаке сениоре, а у дубл скулу, у пару с Немањом Кесићем, припало му је сребро, с мање од две секунде заостатка за Партизаном. Кесић је био и у посади јуниорског осмерца с кормиларом, који се окитио бронзом, а у саставу су били још: Данило Крговић, Андреј Миладиновић, Михаило Ђокић, Ноа Аврамовић, Вук Ивић, Дејан Манојловић, Марко Фратуцан и Лазар Николчин. Бронза је припала и јуниорском дубл-скулу, Миљани Радивојевић и Лени Петровић, које су у истој дисциплини, али у кадетком узрасту, постале вицешампионке, као и у четверцу-скул, с Викторијом Лазић и Леом Поповић. Кадет Марко Марић је у скифу освојио сребро, иза Сергеја Чипака из Палића, који се окитио титулом, док је Вук Божић из Бегеја био трећи.

Прваци државе Новосађани су постали у пионирској категорији. Најбржи је био четверац-скул, испред Звезде и Партизана, у саставу: Урош Велицки, Јован Савић, Игор Елијаш и Коља Отић, а најсјајнија медаља припала је и осмерцу с кормиларом, чију посаду су чинили: Сава Мандић, Лазар Мушицки, Иван Морошев, Јаков Аксентијевић, Страхиња Стоисављевић, Реља Цветковић, Алекса Степанов, Лука Ћирјаковић и Огњен Обренић.

Од других војвођанских клубова, Бегеј 1883 из Зрењанина освојио је седам медаља (2-2-3), суботички Палић пет (1-0-4), Тамиш из Панчева три (0-2-1), ВК Чуруг два сребра и Зренекс 1995 из Зрењанина једно.

К. Б.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести