Првенство Војводине за особе са инвалидитетом: Спиновци најуспешнији

У Новом Саду, на Спенсу, одржано је прво Првенство Војводине у стоном тенису за особе са инвалидитетом у организацији покрајинског Спортског савеза Параолимпијских спортова.
medaljaši sa 1 prvenstva Vojvodine-2020
Фото: Освајачи медаља на Првенству Војводине, фото: Приватна архива

Наступило је 30 такмичара из три покрајинска клуба: Спин и Тврђава 021 из Новог Сада и К2 из Зрењанина у три категорије: жене у класи Т1-5 и мушкарци у класама Т1-5 и Т6-10. Најуспешнији су били такмичари и такмичарке Спина са седам медаља (две златне, једном сребрном, и четири бронзане).

Фото: Освајачице медаља у класи Т1-5, фото: Приватна архива

Код жена очекивано је злато припало олимпијској шампионки Борислави Перић Ранковић (Спин). И остала одличја отишла су у руке такмичарки Спина. Сребро је освојила Кристина Аранчић, а бронзе Нада Матић и Сања Мијатовић.

Фото: Освајачи медаља у класи Т1-5, фото: Приватна архива

Код мушкараца у класи Т1-5 прво место прилао је Митру Паликући из Спина, други је био Младен Ћирић из Тврђаве 021, док су треће место освојили Александар Јевремовић (Спин) и Горан Перлић (К2). У класи Т6-10 славио је Алексеј Радукић из Тврђаве 021, испред Николе Кирћанског из К2, те Драгана Бунчића из Спина и Ивана Богдановића из Тврђаве 021.

Фото: Освајачи медаља у класи Т6-10, фото: Приватна архива

Било је ово прво такмичење ове године за особе са инвалидитетом и одржано је уз све мере везане за пандемију вируса ковид 19.

Следеће надметање, екипно Првенство Србије, требало би да се одржи почетком октобра.

Г. М.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести