Први бечејски атлетски маратон окупио преко 200 тркача

Тропска врелина крај „панонске принцезе“ у бечејском атару није била препрека за преко 200 одважних тркача, који су узели учешће на Првом бечејском маратону дужине десет километара.
maraton
Фото: Dnevnik.rs

Углавном су сви истрчали стазу без имало хладовине и добили заслужене учесничке медаље. Тријумфално је први кроз циљну равнину прошао Београђанин Александар Аyић у времеу 36:26,47 и припао му је победнички пехар. Друго место освојио је  Зрењанинац Никша Папић (36:54,60), а трећи је био Сомборац Јосип Мајор (39:16,85). У конкуренцији дама прва је била Јаманта Шафрањ са Палића, друга њена суграђанка Анита Цалберт, а трећа Новосађанка Данијела Драгојевић. И оне су, као и мушкарци, добиле пехаре сходно освојеном месту.

„Презадовољни смо како је све протекло. Иако је била неуобичајена врућина, а стаза свом дужином изложена сунцу, такмичари су све стоички поднели. Извукли смо одређене поуке и, мада смо добили бројне похвале, верујемо да ће наредни маратон бити још боље организован“, рекао нам је у име организатора председник Атлетског клуба Бечеј и вицешампион Србије у ултрамаратону на 100 киломатара Бојан Јоцић.

Организатор је обезбедио пехаре и за најбоље домаће маратонце. У конкуренцији Бечејки прва је била Сашка Козарски, друга Каролина Калапош, а трећа Бранка Цвејанов, док су пехаре у конкуренцији Бечејаца освојили први Бојан Миљевић, други Драган Шимић и трећи Марко Живков.

Специјална награда за најборбенију Бечејку припала је Ивани Ћурчић, која је у инвалидским колицима прошла стазу. Пехаре су добили и најмлађи учесник дванаестогодишњи Далибор Ђогић из Куле, односно најстарији тркач  Арпад Шаркези из Сомбора.

Поред маратаонаца, АК Бечеј је, у оквиру манифестације „Тандербал 2017.“ поводом Дана општине, одржао и трке за основце. Деца до четвртог разреда трчала су на стази дугој 400 метара. У конкуренцији девојчица прва је била Катарина Пивнички, друга Александра Кобиларев, а трећа Марина Лонларски. Код дечака победио је Алекса Влајков, други је био Давид Гортва, а трећи Душан Милић. Само је четворо основаца до осмог разреда учествовало у трци на 800 метара. Код девојака победила је Лолита Стојшић, а друга је била Ања Милованов. Мирослав Лалић је победио у конкуренцији младића, а други је био Сантино Стојшић.                         

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести