Регион Потисје одржао свечаност у Србобрану

Имајући у види да ће се наредна 13. Спортска олимпијада радника Војводине (СОРВ) 2023. године одржати у Ади, региону Потисје ће то бити пето домаћинство, што је најбоља потврда како се ради у овом региону.
В. Јанков/Награђени спортисти и спортски радници из региона Потисја
Фото: В. Јанков/Награђени спортисти и спортски радници из региона Потисја

Подсећања ради, Ада је већ била једанпут домаћин, Србобран је, такође, два пута угостио раднике спортисте, а минула Олимпијада се одржала у Бечеју и Новом Бечеју. И други параметри потврђују завидну заступљеност радничког спорта у седам општина Потисја: Ади, Бечеју, Жабљу, Новом Кнежевцу, Сенти, Србобрану и Чоки. Од 1.497 учесника из седам војвођанских региона летошње 12. СОРВ у Бечеју и Новом Бечеју рагион Потисје је имао укупно 450 такмичара, што је заступљеност од 30 одсто. Боје Потисја браниле су 52 екипе и 85  појединаца у 29, од укупно 31 спортских дисциплина. Како су најбоље мерило успешности освојене медаље, ваља додати да су такмичари региона Потисје освојили укупно 64 медаље, од којих 31 златну (15 екипно и 16 појединачно), 7 сребрних (3,4) и 26 бронзаних (15,11). Можда би успешност била и већа да у Чоки није замрзнут статус синдикалне организације, па на минулој СОРВ није било учесника из ове банатске општине. Податке је у име Управног одбора региона Потисје презентирао генерални секретар Младенко Ђурановић на традиционалној годишњој свечаности у Србобрану.

Фото: В. Јанков/Славко Перковић је уручио признање Стани Баћински 

- Крајем новембра на изборној скупштини региона Потисје изабран је нови Управни одбор, чији је задатак да у наредном 13. олимпијском циклусу реализује обиман план и програм рада, у оквиру којег се одржавају два купа, једно првенство и Олимпијада радника спортиста Војводине. Идуће године нас чекају редовне активности на општинском нивоу и куп Војводине, које је значајно такмичење из разлога што ће се прваци, без учешћа на регионалним квалификационим такмичењима, пласирати на првенство Војводине 2021.године – рекао је Младенко Ђурановић.

Годишња свечаност се организује и ради уручења признања најуспешнијима у години на измаку. Тако су сви чланови новог Управног одбора, представници општина које чине регион, добили захвалнице за све екипе и појединце који су освајали медаље на летошњој 12. СОРВ. На самој свечаности у србобранском ресторану „Гурман“ уручена су и годишња и посебна признања.

Нови председник Управног одбора региона Потисје Драган Мрђанов уручио је Милораду Ракићу пехар намењен најуспешнијем колективу за активност организацији Спорт за све општине Бечеј. Још једно вредно признање отишло је у Бечеј, а примила га је најуспешнија спортисткиња Стана Баћински, која је такмичећи се у пикаду освојила два злата на минулој Олимпијади, појединачно и у пару с братом Мирком Грабежом. Ваља приметити да је Стани Баћински припало и признање Олимпијског комитета за најуспешнију такмичарку 12. СОРВ. Најуспешнији такмичар је шахиста из Србобрана Синиша Парошки. Посебно признање за допринос раду региона Потисје активисти ван региона припало је Суботичанину Љубомиру Обрадовићу, који се на крају надахнитом беседом захвалио у име награђених.

Поред годишњих награда најуспешнијем колективу и такмичарима, иста признања уручена су и спортским радницима за свеукупан учинак у радничком спорту на општинском нивоу. Признања су добили: Љубинка Бељин (Жабаљ), Атила Зај (Ада), Милан Кнежевић (Нови Кнежевац), Лајош Нађ и Беата Пете (обоје из Сента) и Милена Ћорић (Србобран).    

В. Јанков

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести