Ректорка Поповић: Почиње одбројавање до Европске универзијаде

БЕОГРАД: Превазиђени финансијски проблеми, реновирање спортских објеката, посета председника Сорбоне и свечано отварање 12. јула, неке су од ствари на које је указано у Ректорату о Европским универзитетским играма.
Ivanka Popović Foto Tanjug/Z.Žestić
Фото: Танјуг/З. Жестић/Иванка Поповић

Ректорска конференција о спорту биће одржана 11. и 12. јула и садржај се креира заједно са Европском универзитетском спортском асоцијацијом.

Очекује се 150 представника разних Универзитета региона и Европе.

"Биће присутни реномирани ректори и доћи ће председник Сорбоне Жан Шамбаз и то је велика част", истакла је ректорка Иванка Поповић.

Како је казала, Универзијада ће бити велика прилика за разговоре и о другим темама, а не само о спорту.

"Проблем је био плаћање трошкова за екипе Универзитета у Београду, јер ми за то паре немамо. Тај је проблем успешно превазиђен, тако да можемо сигурно да кажемо да ћемо након катастрофе 2016. и 2017. године овог пута имати јасну финансијску конструкцију и да ће тимови Универзитета у Београду учествовати на играма. Надам се да ће уз часну игру показати и добре резултате", казала је Поповић.

Борилишта ће бити у целом граду, како наводи, неки ће спортски објекти бити реновирани, биће радова у студентском граду и то је највећа корист.

"Студентски град ће бити унапређен што се тиче смештаја и мензе, која би требала да добије добру климатизацију. Такође ће бити урађен савремени климатизациони систем за свечану салу БУ. Преговарамо о делимичној реконструкцији дворишта, јер су камене плоче пропале. Није преостало пуно времена, али се надам да ће све бити урађено", оценила је Поповић.

Истакла је да су припреме у пуном јеку и верује да што се тиче спортског догађаја ту "нема дилеме да ће све бити како треба" и да одбројавање почиње.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести