Рели шампионат Србије стартује у Врњачкој Бањи

ВРЊАЧКА БАЊА: Врњачка Бања ће 13. и 14. маја бити домаћин уводног релија за шампионат Србије. Организатор релија је домаћи клуб “Верба спорт”, уз подршку општине Врњачка Бања.
reli vrnjacka banja, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

Церемонијални старт релија одржан је вечерас у центру Врњачке Бање. Челни људи општине и представници Спортског ауто и картинг савеза Србије свечано су отворили такмичење и најавили најбоље посаде које Србије.

Станиша Лазарц, председник Спортско ауто и картинг савеза Србије рекао је вечерас за Танјуг, након најаве трке и представљања возача, да се после две деценије рели трке поново врачају у Врњачку Бању.

„На старту сезоне имамо укупно четрнаест такмичара, јер вечина возила још није спремна, али задовољни смо одазивом такмичара. Стаза на Гочу је добро позната свима у Србији али и бившој Југославији. А сада имамо предност што је општина Врњачка Бања пресвукла комплетан асфалт и сада је стаза равна онима у Европи“, рекао је Лазарац.

Душан Стевановић, помоћник председника општине Врњачка Бања, каже да осим што се Врњачка Бања вратила после дуго година на рели мапу Србије, већ што је постигнут договор да се трке одржавају у наредних десет година.

„Циљ нам је да се за четири до пет година у Врњацкој Бањи одржи Европско првенство у релију. У преговорима смо и са Картинг савезом Србије и очекујемо и да за неких годину дана у Бањи осване и картинг центар“, рекао је Стевановић.

Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања, рекао је да поновно врачање рели шампионата има вишеструки значај за ову најпознатију српску бању.

„За нас је ово сада пионирски подухват а за наредне године правимо план, и спремићемо и вредне награде за победнике, учеснике и посетиоце. Оно за шта се спремамо су брдске трке које ће се у октобру одржати у Врњачкој Бањи на планини Гоч. Возиће се на путној деоници од 17 километара коју смо прошле године уредили и створили услове за бољи одлазак на Гоч из Врњачке Бање“, рекао је Ђуровић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести