Рођендан куглаша Бачке обележили ветерани

Стара гарда куглаша новосадске Бачке одолева терету година, али и изазовима својих наследника.
Ј. Бакмаз/ Стара гарда у првом плану на клупском такмичењу КК Бачка
Фото: Ј. Бакмаз/ Стара гарда у првом плану на клупском такмичењу КК Бачка

На традиционалном клупском такмичењу поводом рођендана клуба, 52. по реду, медаље су завршиле у власништву старих познаника на куглашким стазама, у конкуренцијама оба пола. Мада су лични рекорди остали на нивоима раније постигнутих резултата, расположење због  још једне заједничке победе, што се организације такмичења тиче, осветлило је правац ка традиционалном међународном сусрету куглаша из региона на „Бачка опену“, за две недеље. Упркос назавидном окружењу хроничне беспарице, генерална проба у њиховој бази на Спенсу учврстила је веровање да ће и предстојећи испит положити на нивоу претходна четири Опена.

– Очекујемо више од 250 учесника на „Бачка опену“ –најавио је то међународно такмичење председник Бачке Рајко Рајак. – Сви смо жељни нових такмичарских изазова и традициналних дружења са истомишљеницима из иностранства, после вирусне пандемије и свакојаких ограничења. Под покровитељством Града Новог Сада и Управе за спорт успели смо да у фонд награда сакупимо 100.000 динара. С обзиром на то да смо котизације оставили на нивоима претходних сусрета (600 динара за први, 300 за сваки следећи наступ) верујем да ће и то допринети значајном одзиву из комшилука.


Без јуниора на рођендану

У 50-чланом саставу клупске смотре КК Бачка изостали су јуниори, што је председник Рајко Рајак означио као основ за мобилизацију чланства у перспективи. У сениорској конкуренцији куглаша победио је Роберт Ракановић, испред Велибора Радовића на другом и Зорана Сладојевића на трећем месту, који је за само два чуња у чишћењу био спретнији од Зорана Тамбурића. У женској конкуренцији прво место освојила је Слободанка Тодић. Друга је била Бранка Станимировић, а трећа Валерија Шећеров.

Пионирски победнички пар је из породие Каназир,брат и сестра Вук и Дариа, док су у кадетској конкуренцији најбољи Урош Митричевић и вишеструка пионирска шампионка Ивана Павков.


Основан у априлу 1970.године под именом Југоалат, клуб су, до назива Бачка, у међувремену крстили и његовом развоју знатно допринели Ада компјутерс и Yамбо инвест. Плејаду познатих куглаша предводила је светска првакиња, данас чланица шампионске екипе Алимента Јасмина Анђелковић, која ће бранити титулу победнице на Бачка опену, 30.априла, док ће у мушкој конкуренцији у улози браниоца титуле наступити члан Војводине Слободан Симоновић.

За квалификације на завршни турнир Бачка опена преостао је још термин у дане викенда 23-24. априла на стазама куглане у новосадском Спенсу, од 15-20 часова. С обзиром на то да међу потенцијалним учесницима је и знатан број верника, који поштују Васкрсење Христово по јулијанском календару, квалификационе утакмице су планиране и у понедељак, 25.априла. Финале је у суботу, 30. априла, од 16-20 часова.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести