Рвачи Србије одрадили припреме у Поречу

ПОРЕЧ: Рвачка репрезентација Србије одрадила је припреме у Поречу за предстојећа велика такмичења.
Rvanje borilista u Spensu/Pokrajinska vlada
Фото: Ilustracija/ vojvodina.gov.rs

Српским рвачима ове године предстоје бројни изазови. Поред сениорског Европског првенства у Будимпешти, које је на програму крајем марта и почетком априла и шампионата Старог континента за рваче до 23 године (Пловдив, 7-11. марта), Београд ће почетком септембра бити домаћин и Светског првенства за сениоре.

Рвачка селекција Србије минуле две недеље провела је на припремама у Поречу, где је према речима селектора Милорада Докманца имала врхунске услове за рад.

"У Поречу се окупило 25 репрезентација и око 150 рвача. Никада раније нисмо имали толико спаринга и у тако јакој конкуренцији. Практично је цела рвачка Европа била у Хрватској. Много врхунских рвача је било на једном месту тако да смо све то искористили на најбољи могући начин. Одрадили смо све оно што је планирано у овој фази припрема за ова два европска првенства и мислим да можемо да се надамо добрим резултатима", рекао је Докманац.

На припремама у Поречу било је 12 рвача: Зураб Датунашвили, Виктор и Мате Немеш, Себастијан Нађ, Алекса Ерски, Бранко Ковачевић, Алекса Илић, Марио Вуковић, Игор Гавриловић, Жарко Дицков, Себастијан Коломпар и Александар Симовић.

Селектор Докманац био је веома задовољан њиховим ангажманом и најављује да би на предстојећем Европском првенству до 23 године наше рвање требало да продужи континуитет освајања медаља на великим такмичењима.

"Мислим да можемо да освојимо три одличја. Најозбиљнији кандидати су Бранко Ковачевић, прошлогодишњи бронзани са првенства света до 23 године, као и Марио Вуковић и Алекса Илић", истакао је Докманац.

"Ми настављамо са јаким тренинзима и већ у среду путујемо у Бугарску, где нам предстоји учешће на турниру Никола Петров у Софији. Распоред је прилично згуснут. Велике обавезе и напори нас очекују све до септембра. Програм је жесток, али то је врхунски спорт који захтева велико одрицање. По завршетку учешћа на том турниру наши рвачи до 23 године иду у Пловдив на шампионат Европе, а сениори ће своје завршне припреме пред шампионат европе у Мађарској одрадити у Зрењанину", објаснио је Докманац.

Како каже, предан и изузетно стручан рад са најталентованијим рвачима рецепт је који је Србији последњих година доносио бројне успехе.

"Започели смо још један амбициозан пројекат који спроводимо у Војвођанској рвачкој академији. Окупили смо 40 најталентованијих рвача од 15 до 20 година, међу којима је 15 девојака и 25 момака. План је да се са њима веома озбиљно ради у наредном периоду. Обављена су прва тестирања, а жеља нам је да их окупљамо сваког месеца и детаљно пратимо њихов рад и развој", закључио је Докманац.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести