Са Ја Лим, новосадске стонотенисерке лакше у четвртфинале

Стонотенисерке Новог Сада за три дана настављају такмичење у Топ 12 фази Лиге шампиона.
stoni tenis
Фото: www.freeimages.com

После премијерног пораза, у елитном клупском такмичењу, од француског Меца, српске шампионке траже шансу за освајање 2. места у Б групи. Пласман у четвртфинале ЛШ виде у предстојећим мечевима, пред домаћом публиком,  против чешког шампиона Ходонина у уторак (8. новембар), а потом и два дана касније против француског првака. Оба меча су играју се на Спенсу са почетком у 18.30 часова.

Оно што је дуго најављивао, Нови Сад добио је велико појачање пред Топ 12 фазу пошто је у Србију допутовала Кинескиња Ји Лок Лам, репрезентативка Хонг Конга, што ће бити прва Азијаткиња у редовима неког српском тима.

- Нови Сад је до сада био једини тим у Европи који наступа само са домаћим играчицама и стога је пласман међу 12 најбољих екипа у Европи заиста историјски успех. Много нам значи долазак Ји Лам, али ту су и наша искусна Анамариа Ердељи, док су Анета Максути и Тијана Јокић у врхунској форми - казао је тренер Слободан Стојанов.

За чешки Ходонин наступа некада Топ 10 играчица света Јапанка Сакума Мори.

- Биће врло тешко јер Јапанка углавном прави две партије. Ако успемо да јој скинемо бар једну бићемо још ближи тријумфу. Са Лам добили смо још компактнији тим који може да се носи са свима - сматра Стојанов.

Цео приход од продатих улазница биће усмерен у хуманитарне сврхе. Када се у септембру играла прва фаза Лиге шампиона сакупљено је 120.000 динара за квадриплегичарку Жељану Ристић, а сада се новац прикупља за децу оболелу од церебралне парализе, те је промотер 12-годишњи Бојан Качавенда. Карте могу да се купе уочи меча на благајни која се налази при уласку у стонотениску салу или онлине уплатом на рачун СТК Нови Сад: 205-506600-84 у износу од 300 динара за једну или пакет улазница од 500 динара.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести