Састав стрељачке репрезентације Србије на Светском купу у Минхену

БЕОГРАД: Спортски директор стрељачке репрезентације Србије Срећко Пејовић саопштио је састав репрезентације која ће учествовати на Светском купу у Минхену (17 - 23. мај).
prvaci evrope miks pistolj arunovic mikec
Фото: Streljački savez Srbije/arhivski snimak

Управни одбор је усвојио Пејовићев предлог, по коме ће на чувеном олимпијском стрелишту у главном граду Баварске гађати 16 наших такмичара.

У саставу су сви сениорски репрезентативци који су учествовали на Европском првенству ваздушним оружјем у Марибору, у марту. Уз њих у Минхену ће нашу земљу представљати и четворо јуниора: Лазар Ковачевић, омладински вицешампион Европе ваздушном пушком, Стеван Јовановић, Милица Бабић и Сања Вукашиновић (сви пушка). У неким дисциплинама они ће гађати у конкуренцији за пласман (за коју једна земља може да пријави највише три стрелца), а у неким за

такозвани „ем ку ес тест“. Као и на сваком Светском купу стрелци ван конкуренције гађају за „ем ку ес тест“, за минимални квалификациони резултат, који мора да постигне сваки потенцијални учесник предстојећег Светског првенства или Олимпијских игара.

У свим дисциплинама пушком надметаће се троје стрелаца: Милутин Стефановић, Андреа Арсовић и Ивана Анђушић Максимовић, док се свих шесторо репрезентативаца пиштољем такмиче се у конкуренцији за пласман.

Thumbnail

После Минхена српске стрелце очекује још један Светски куп, у Габали (Азербејџан), у јуну. У календару Светске стрељачке федерације су ове године само три, уместо уобичајена четири турнира

СК. Први је одржан у Њу Делхију, а наши репрезентативци су, као и већина европских стрелаца, пропустили турнир, одржан непосредно уочи првенства Старог континента ваздушним оружјем у Марибору.

Финале Светског купа биће одржано управо у Њу Делхију, у октобру

Састав Србије за СК у Минхену Мушкарци, МК пушка тростав и МК пушка 60 метака лежећи: Милутин Стефановић, Стеван Плетикосић (обојица „Чика Мата“) и Миленко Себић (Црвена звезда). Ваздушна пушка: Милутин Стефановић, Лазар Ковачевић (Јагодина 92) и Стеван Јовановић („Чика Мата“). Ван конкуренције - МК пушка: Лазар Ковачевић и Стеван Јовановић.

Жене, МК пушка тростав: Ивана Анђушић Максимовић („Академија Максимовић“), Андреа Арсовић (Партизан) и Драгана Тодоровић (Нови Београд Ушче). Ваздушна пушка: Андреа Арсовић, Ивана Анђушић Максимовић и Милица Бабић (Палилула). Ван конкуренције - МК пушка: Милица Бабић и Сања Вукашиновић (Нови Сад 1790). Ваздушна пушка: Сања Вукашиновић.

Мушкарци, ваздушни и пиштољ слободног избора (сви гађају у конкуренцији): Димитрије Гргић (Академац), Дамир Микец (Полицајац), Душко Петров ("Алекса Дејовић"). Жене, ваздушни и спортски пиштољ (све у конкуренцији): Зорана Аруновић (Црвена звезда), Бобана Величковић (Бор 030), Јасмина Миловановић (Смедерево).

Уз Срећка Пејовића, у стручном штабу су Драган Доневић, Горан Максимовић (тренери за пушку), Јасна Шекарић и Горан Микец (тренери за пиштољ).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести