СД Раднички: Сретењски орден награда за први век постојања

БЕОГРАД: Спортско друштво Раднички из Београда, добитник Сретењског ордена првог степена за заслуге у спорту, саопштењем се захвалило свима који су допринели награди у години када обележава век постојања.
sd radnicki
Фото: Youtube Printscreen

"Спортско друштво ''Раднички'' 20. априла 2020. године навршава 100 година постојања, стоту годину пребогате историје на коју смо поносни јер смо као спортско друштво дали 17 народних хероја, изгубили 118 чланова који су положили своје животе у Другом светском рату и анти-фашистичкој борби, што смо, као спортски колектив подарили својој земљи 300 репрезентативаца, освојили 20 олимпијских медаља, 29 медаља са светских и 51 медаља са европских првенстава, бројне титуле државних првака у разним спортовима и још много тога али и због тога што су из наших редова стасале истинске спортске легенде", наводи се у саопштењу.

Спортско друштво „Раднички“, истичу са Црвеног крста, захваљује се Александру Вучићу, председнику Републике Србије, што је препознао сву преданост нашег спортског друштва афирмацији спорта, олимпијског духа и слободарских идеја које негујемо већ читави век и адекватно наградио наше друштво додељивањем овог високог државног признања.

"Спортско друштво „Раднички“ се овом приликом такође захваљује и свим својим пријатељима, спортским колегама и сарадницима који су били уз нас сво ово време, који нас нису напуштали кад је било најтеже већ су искрено и безрезервно веровали у нас.

Надамо се да ћемо и нашу јубиларну, стоту, годину постојања дочекати заједно и обележити на начин достојан овог високог знамења којим смо одликовани, наше историје и остварених резултата и да ћемо сви заједно ући у свој други век постојања", закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести