Седам српских веслача на ЕП, Ненад Беђик: Нападамо злато

БЕОГРАД: Европско првенство у веслању почиње у петак у чешким Рачицама, а боје српског тима браниће седморица репрезентативаца у три дисциплине.
veslanje Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Србију ће у Рачицама, где учествују 532 посаде из 34 земље, представљати Марко Марјановић (скиф), Ненад Беђик и Милош Васић (двојац без кормилара), као и Александар Беђик, Игор Лучић, Игор Ђерић и Дамјан Лазић (четверац без кормилара).

Скифиста Марко Марјановић, одушевио је пре три недеље на Светском купу у Београду освајањем бронзаног одличја, а и сада наглашава да нема оптерећење.

"Са оптимизмом очекујем старт шампионата у Рачицама. Улазим без било каквог оптерећења, једини циљ је да извеслам добре трке, за секунду-две брже него у Београду. Уколико успем у томе мислим да ћу бити на добром путу да се пласирам у финале. На Светском купу сам показао да могу да се тркам са неким од тренутно најбољих скифиста на планети, што ми је много значило на пољу самопоуздања и стабилности", рекао је Марјановић, који седми пут наступа на континенталном шампионату, а први у скифу.

Штрокер двојца без кормилара Ненад Беђик у Чешкој јури четврту европску медаљу, после злата и две бронзе, и истиче да је циљ најсјајније одличје.

"Максимално смо спремни и силно мотивисани да нападнемо европски трон у Рачицама, иако смо свесни да ће пут до њега бити веома тежак. Конкуренција је респектабилна и свака трка мора да се весла максимално од почетка до краја. Највећи ривали биће нам Британци Давсон и Роситер, једини чамац од кога смо поражени на Светском купу у Београду. Напредовали смо у техничком смислу од тада и мислим да смо добили две секунде које су нам недостајале на Ади Циганлији", навео је Беђик.

Сви чланови српског четверца без кормилара дебитују на европским првенствима за сениоре.

"Одлично смо радили после Светског купа у Београду, укључујући и на завршним приремама на Бледу. Пресрећни смо што ћемо бити део овако великог веслачког догађаја који ће нам много значити на пољу искуства, како у овој, тако и у годинама које следе", рекао је Ђерић.

У петак од 8.30 почињу квалификације на Европском првенству, у поподневним сати су трке репесажа, у суботу се веслају полуфинала, а у недељу финала.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести