Сениори Инвиктабајка без премца

У оквиру Зимске лиге покрај Борковачког језера у Руми одржана је цикло-крос трка. Бициклисти у свим категоријама показали су већ на почетку сезоне да су у форми, а имали су задатак да пређу одлично припремљену стазу на којој је било и вожње кроз шуму, по степеницама, успона, прелазака преко бране на језеру...
БСС/ Детаљ са трке покрај Борковачког језера
Фото: БСС/ Детаљ са трке покрај Борковачког језера

У сениорској конкуренцији, у којој је вожено шест великих кругова укупне дужине 15 км, прва три места припала су члановима новосадског клуба Инвиктабајк АИК банка тим. Никола Бренесел је био најбржи и деоницу је прешао за 35 минута и 18 секунди. За њим је на циљ стигао Александар Роман (36:04) док се на трећој позицији нашао Давид Демер (37:15).

У женској категорији успешне су биле бициклисткиње “Фрушке горе” из Мале Ремете. Сениорке су се сјајно снашле на веома тешкој стази, а на деоници од четири велика круга (укупно 10 км) најбоља је била Миона Бошковић, која је штоперицу зауставила на 31:10. Јуниорке су савладале исту дужину, а најбржа је била Лана Гавриловић временом 33:35. Клуб из Мале Ремете обрадовала је и кадеткиња Милица Вуковић, која је до тријумфа на стази од 5 км дошла резултатом 19:23. Кадет Душан Савић, из новосадског клуба Вело, освојио је треће место пошто је четири круга укупне дужине 10 км превезао за 39:57.

Домаћин и организатор, уз Бициклистички савез Србије, БК Агресив из Руме, имао је представника на подијуму у конкуренцији млађих кадета (5 км стаза) јер је Лука Михајловић био трећи (16:57).

К. Б.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести