Сјајном Душану Јовановићу два пехара у бодибилдингу

Душан Јовановић освојио је друго место у категорији ветерана преко 50 година на Светском купу у бодибилдингу и фитнесу, одржаном у Пафосу на Кипру, а прво место у атлетик категорији и са два нова пехара обогатио је већ богату ризницу.
Dusan Jovanovic
Фото: Душан Јовановић, фото: Приватна архива

У конкуренцији такмичара из Ирана, Кипра, Литваније, Русије и других држава, Јовановић, члан клуба Титан из Куле, је наставио ниску успеха.

„Захвалност дугујем председнику клуба Мићи Маруетићу, који је заслужан за све моје успехе, као и фирмама које ми помажу код путовања, пекари Шалом из Српског Милетића, Геосистемсу из Новог Сада, ЈКП Услуга из Оyака, грађевинској фирми Костић из Каравукова и пријатељу Миру Видошевићу. Без њих не бих могао да се такмичим и да постижем успехе. Домаћин на Кипру Зоран Величковић много ми помогао. Надам се да ћу наставити ниску добрих резултата“, рекао је  Јовановић.

Јовановић је за 13 година бављења овим спортом наступио на такмичењима чак 111 пута, освојио 51 пехар и 101 медаљу. Занимљиво је да 26 година ради као фризер, а мото му је да просечан може да буде свако, а да су шампиони само најјачи и најупорнији.

М. Ристић

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести