Школски спорт: Креће лигашко такмичење у Београду

БЕОГРАД: Београдска асоцијација за школски спорт (БАШС) направила је пилот пројекат, који је данас и званично заживео, пошто су почеле лига за школску децу у рукомету, кошарци, одбојци и футсалу.
s
Фото: Tanjug/promo BAŠS

Уместо досадашњих турнира који су одржавани широм Београда, стигла су и првенства, па ће сви малишани спортисти (основне и средње школе) са свих градских општина имати прилику да играју лигашки, сваки викенд и тако одиграју већи број утакмица него раније и стекну много више искуства.

Одржан је и жреб за рукомет, школе су распоређене у четири групе по општинама, а куглице су извлачили бивши легендарни спортисти Драгана Белојевић, Жељко Танасковић и Недељко Јовановић, сада спортски функционери.

Присутне је са својим тимом поздравила председница БАШС Весна Цхилерџић.

Београдска асоцијација за школски спорт је последњих годину и по дана радила на пилот пројекту Лиге школског спорта. Почињемо са рукометом, пошто је први у календару да бисмо добили победника Београда, који ће ићи на републичко такмичење. Имаћемо још три спорта, кошарку, одбојку и футсал у току године. Желимо да деца не играју турнирски, него да направимо лигу где би имали више активности током године. Велики број деце се укључио у систем школског спорта, од петог до четвртог средње у такмичарски део. Направили смо пројекат који је подржало Министарство и Град Београд, а данас могу да кажем да се сва деца из нашег главног града баве физичком активношћу, истакла је Драгана Пешић, градска секретарка за спорт и омладину.

Жељко Танасковић, председник Европске федерације школског спорта обавио је жреб за средње школе Београда.

Јако је битно да се на нивоу Београда организују школска такмичења, конкретно у овом случају рукомет. Нешто најлепше што може да се деси овој деци јесте кад им неко да шансу. На овај начин они могу да се остваре у овој области друштвеногжиивота. Повећаће број младих који ће се бавити физичком активности. Битно је што имамо и подршку града, да подигнемо акције на виши ниво. Овакав лигашки тип такмичења изродиће будуће репрезентативце. Такође, биће сјајно после неколико кола када се оформе табеле, па почне да се прича о овим лигама, истакао је Танасковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести