СП у самбоу: Четврта бронза за Србију

Другог дана Светског првенства у самбоу и комбат самбоу у Новом Саду Србија је освојила још две бронзане медаље.
begovic
Фото: Драган Беговић, фотоhttps://www.u-klinchu.rs

Репрезентативац Србије у сениорској конкуренцији до 100 килограма у комбат самбоу, Драган Беговић, успео је да Србији донесе још једну бронзану медаљу. То је четврта бронзана медаља за Србију, прва сениорска.

Беговић је прво победио Молдавца Гарбуза, да би у полуфиналу од њега био бољи Сеијдиу Њу Молух из Камеруна.

Поред њега наступило је још четворо наших такмичара Јовановић Гордана, Бањац Тамара, Иван Де Ла Кроће и Душан Јандрић, али је само Бањчева стигла до репесажа, али није могла до медаље.

Пре тога је јуниорка Јелена Тасић у борби за треће место, категорија до 64 килограма, савладала Румунку Иларију Кристијану Тому са 4:0. Наша самбоистикња је у четвртфиналу била слободна, у полуфиналу је од ње била боља Рускиња Остапец, да би после велике борбе у мечу за треће место Тасићева донела и трећу бронзу Србији.

Наш тим представљало је још троје такмичара, Милица Цвијић до 72 кг, Милица Поповић до 56 и Милан Цвијић до 90 килограма.

Милица Цвијић је изгубила меч за бронзану медаљу од Украјинке закаревич, Милица Поповић је испала у четвртфиналу, док је Милан Цвијић доживео тешку повреду укрштених лигамената колена, због чега је пребачен у Ургентни центар. Прве процене су да следи пауза од минимум шест месеци.

Првог дана Светског првенства Србија је, такође, освојила две бронзе. У конкуренцији јуниорки до 80 килограма Јана Сикима је освојила треће место. Она је одмах наступила у полуфиналу, јер је у тој категорији било само четири такмичарке. Од ње је била боља Украјинка Ксиматулина, па је Сикима без борбе дошла до бронзе.

Значајно тежи пут до бронзе имао је Дамјан Симић, који се борио у категорији до 82 килограма. Он је у четвртфиналу савладао Срђана Аваза из Босне и Херцеговинеса 1:0. У полуфиналу је од њега био бољи Украјинац Свидрак, који је славио полугом на руци. У борби за треће место наш борац је савладао Бугарина Борислава Митова, са 1:0.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести