СП за стонотенисере инвалиде: Борислава Перић Ранковић обезбедила бронзу

ЦЕЉЕ: Српска репрезентативка и параолимпијска шампионка у стоном тенису особа са инвалидитетом Борислава Перић Ранковић пласирала се у полуфинале Светског првенства у словеначком Цељу.
Borislava Peric Rankovic/G. Malenovic
Фото: Борислава Перић Ранковић, фото: Дневник (Г. Маленовић) 

На тај начин Перићева је одбранила бронзану медаљу, освојену на претходном Шампионату у Пекингу. За пролаз међу четири најбоље играчице класе Т-4 Борислава је максималним резултатом (5, 11, 6) победила Британку Сузан Гилрој, управо играчицу која јој је на претходном Шампионату „ускратила“ радост финалног меча и победила са 3:2.

„Управо сећање на тај меч када сам водила са 2:0 у полуфиналу и на крају изгубила, максимално ме је мобилисало да пуном снагом и психички мотивисано започнем овај дуел. После почетних поена, све је кренуло у правом смеру, нестало је почетне треме и ја сам почела да личим на себе и игром и гласним бодрењем, што је карактеристика мојих мечева. Код 2:0 поново сам се присетила Пекинга и њеног преокрета, али овога пута нисам јој дозволила да понови нешто слично“, први је Бориславин коментар после пролаза међу четири најбоље играчице у свету.

Нада Матић није успела да понови резултат из Пекинга, када је освојила бронзу. Вољом жреба, с друге стране стола била је светска шампионка, Кинескиња Миао Жанг. Истина Матићева је први сет добила са 11:8, али је у преостала три узастопно најбоља играчица на планети решила у своју корист, остављајући Матићеву на 6, 6, и 7 поена. Тако је, на нашу жалост, изостало српско полуфинале, с обзиром на то да је жреб у полуфиналу упућивао наше репрезентативке на меч за финале.

„Док ме је адреналин држао, било је све у реду, добила сам први сет. Како је адреналнина нестало тако је све кренуло низбрдо. Десило се то код нерешеног реултата 6:6 у другом сету. Не могу да објасним, једноставно десило се. Нисам имала трему, не знам, можда средим утиске када погледам меч сутра“, коментарисала је Нада Матић.

Горан Перлић није успео да уђе у круг четврт-финалиста. После подвига у сусрету са кинеским репрезентативцем у доигравању за четвртфинале, као други и групи, играо је са старим познаником, Словаком Мартином Лудровским. Меч у коме фаворита није било добио је Лудровски са 3:1, прва два сета на разлику 14:12 и 12:10. У оба сета Горан је имао сет лопте. Трећи је добио са 11:9, да би Лудровски на крају славио са 11:4.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести