СП за стонотенисере инвалиде: Очекивани резултати на старту

ЦЕЉЕ: Борислава Перић Ранковић је очекивано забележила победу у првом колу Светског првенства стонотенисера са инвалидитетом, које се одржава у словеначком Цељу.
Beba 1
Фото: Борислава Перић Ранковић, фото: СТСОСИ

Она је савладала Британку Меган Шеклтон са 3:1. У досадашњим мечевима Беба је имала максималан скор од 8:0. Међутим, почетак меча наговештавао је знатно неизвеснију борбу, Британка је на сопствени сервис повела са 5:0, Ранковићева одговорила истом мером, али је на разлику сет припао Британки 13:11. У другом сету Борислава је поставила ствари на своје место и славила са 11:4, трећи је добила са 11:6, а четврти са 11:7. У другом колу групе Б Ранковићева се састаје са репрезентативком Кинеског Тајпеха Пи Чун Лу.

Фото: Нада Матић, фото: СТСОСИ

Нада Матић је лако у три сета савладала Туркињу Ирен Олук, а у дербију другог кола групе Е састаје се са Кинескињом Ксиадан Гу. Најтежи посао на почетку такмичења имала је Зорица Попадић која се у првом колу састала са двоструком светском шампионком Кинескињом Миао Жанг. Очекивано Кинескиња је победила са 3:0 (6,4,9). У другом колу групе Ц, у четвртак пре подне, Попадићева ће играти са Вијитром Јаион из Кинеског Тајпеха.

Фото: Митар Паликућа, фото: СТСОСИ

Митар Паликућа је у првом колу групе Ц победио Белгијанца Барта Брандса са 3:1 у сетовима (-7, 7, 5, 4). После почетног кикса, у преостала три сета Паликућа је био толико супериоран да је Брандс готово сам себе победио грешкама приликом сервирања и у пријему противникових сервиса. У другом колу групе Ц предтакмичења Паликућу сутра очекује Јен Хунг Лин, репрезентативац Кинеског Тајпеха.

Горан Перлић је стартовао поразом у групи Б против једног од фаворита за златну медаљу, европског шампиона и параолимпијског вицешампиона, Пољака Рафала Цупера, који је нашег играча у три сета оставио најпре на 5, потом на 3 и коначно на 7 поена за максималану победу од 3:0 у сетовима. У другом колу групне фазе такмичења Перлић ће у четвртак играти са Кинезом Јанг Минг Гаоом.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести