Шпановић: Желела сам медаљу, хвала на подршци

БЕОГРАД: Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић, која је освојила четврто место на Светском првенству у Лондону, изјавила је да је јако желела медаљу и да није овако замишљала исход такмичења. 
Epa (Franck Robichon)
Фото: Epa (Franck Robichon)

"Колико год да ми је тешко да признам, ово су нормалне ствари у спорту и једном је морало да се деси. Да сам била способна за медаљу - била сам. Да ли за златну, ви можете најбоље да процените", рекла је за РТС Шпановић, захваливши се навијачима у Србији на подршци.

Како је објаснила, имала је проблема на залетишту, највише због ветра јер су јој фалила такмичења која није одрадила због повреде."Видели сте колико сам се борила али једноставно, друге девојке су биле боље", рекла је Ивана Шпановић.Захвалила је навијачима у Србији на подршци "не само данас него свих ових година".

Она је рекла да је уложен протест на њен шести скок у финалној серији у Лондону али да је након прегледа снимка одбијен."Учинило нам се да је скок много даљи. Али, на крају, после снимка и слика које смо погледали, видели смо да је број оставио задњи траг", рекла је Шпановић.
Ивана Шпановић освојила је четврто место на Светском првенству у Лондону, пошто је у другој серији финала остварила најбољи скок од 6,96. 

Она је у последњој серији забележила одличан скок, али јој се откачио број, дотакао песак и знатно умањио даљину. 

Шпановић на Твитеру: Неправда, злато моје кад-тад

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић поручила је да је неправедно остала без златне медаље на Светском првенству у Лондону.

Шпановић је на својим профилима на Фејсбуку и Твитеру објавила да је уверена да јој у будућности неће измаћи светско злато, уз постављену слику на којој се види како ју је број коштао великог успеха.

"Неправда. Из Србије сам. Знам да је злато моје, кад-тад", написала је Шпановић.

Невероватним расплетом Шпановић је остала без медаље, у шестој серији имала скок за злато, али јој се одлепио број приликом скока и оставио траг у песку, па је завршила такмичење на резултату из друге серије 6,96 метара, на само центиметар од бронзе.

Атлетски савез Србије одмах је упитио жалбу на одлуку, али је она касније одбијена, што је изазвало жустру реакцију првог човека српске атлетике Веселина Јевросимовића.

"Срамотно суђење женског скока у даљ на СП у Лондону. Одлука је донета искључиво на основу видео снимка. Ивана је за нас светска шампионка", објавио је на Твитеру Јевросимовић.

Златна медаља припала је Американки Бритни Рис (7,02 метара), сребро Рускињи Дарији Клишиној (7,00), а бронза Тијани Бартолети из САД (6,97).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести