Спектакл у Краљеву: Ауто-мото трке заједно после 17 година

БЕОГРАД: "Награда Краљева 2019", такмичење у ауто и мото тркама, одржаће се предстојећег викенда у Краљеву у организацији Ауто-мото савеза Србије, Спортског ауто и картинг савеза Србије и Мото савеза Србије, уз покровитељство Града Краљева.
moto trke pixabay
Фото: pixabay.com

Председник Ауто-мото савеза Србије Дејан Стојић открио је да се тркачки спектакл, који се бодује за Националне шампионате Србије у ауто и мото спорту, поново возити на чувеној стази војног полигона Берановац након 17 година у обе дисциплине.

"Драго ми је да могу да најавим спектакл у Краљеву, сада у ауто и мото тркама, што је последњи пут било 2002. године. Сматрам да је то прави пут и морамо њиме да идемо, не смемо да раздвајамо љубитеље мотоцикала и аутомобила", рекао је Стојић на конференцији за медије у просторијама АМСС у Рузвелтовој.

Он је позвао публику да испрати догађај у што већем броју, али и заинтересоване возаче да се пријаве и такмиче.

"Имали смо велики број настрадалих мотоциклиста. То је једна од ствари на које морам да апелујем, да се смањи брзина и на стазама покаже брзину, а не на саобраћајницама".

Мотоциклисти ће се такмичити на стази од 2.100 метара, а аутомобилисти на 5.400, уз бесплатан улаз.

"Поред тога што се бодује за шампионат Србије, трка је и међународна јер се очекују такмичари из Македоније, Босне и Херцеговине, а верујем и још из више земљака. Хвала свима који су дали напор да се направи овакав спектакл", рекао је председник Спортског ауто и картинг савеза Србије Станиша Лазарац.

Помоћник председника АМСС за мото спорт Божидар Михаиловић каже да су предстојеће трке заслуга великог заједништва АМСС-а и града Краљева.

"У Краљеву се некад одржавао и Европски шампионат, најбоља је стаза у Србији и очекујем леп спектакл. Надам се да ће нас време послужити", закључио је Михаиловић.

Петак је резервисан за верификацију и технички пријем, за суботу су предвиђени тренинзи за све такмичаре на два и четири точка, а трке су на програму у недељу када ће на стазу најпре изаћи мотоциклисти, а потом и аутомобилисти.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести