Споразум о сарадњи између Дневника и Асоцијације спортских ветерана Новог Сада

У Кући спортских легенди Новог Сада на Спенсу потписан је споразум о сарадњи између Асоцијације спортских ветерана и нашег листа “Дневник”.
с
Фото: Г. Маленовић

Споразум су потписали председник Управног одбора Асоцијације Зоран Панчић и генерални директор “Дневника” Душан Влаовић, по којем је предвиђено да ће се ове две институције заједнички залагати за ширење идеала олимпизма, хуманости, солидарности и спортске етике и подстицати што већи број деце и омладине да се баве спортом. Душан Влаовић је обишао Кућу спортских легенди, а са будућим акцијама су га поред Зорана Панчића упознали и председник Скупштине Асоцијације Славко Обадов, потпредседник Управног одбора Васа Мијић, програмски директор Добривоје Антонић, те чланови УО Павле Бајчетић и Јован Пејчић.

Зоран Панчић је рекао да му је велика част што је споразум потписао с великим пријатељем с којим је заједно растао, он као спортиста, а Влаовић као новинар, а сада генерални директор.

- “Дневник” је наш новосадски лист који је у мојој породици сваки дан на столу. Драго ми је што смо потписали овај споразум о сарадњи и ово је велика привилегија за нашу Асоцијацију и за мене лично. Ми легенде припадамо трећем добу, свако је у свом спорту постигао вредан резултат и освојио одличја на великим такмичењима. Драго ми је што се то памти, дошли смо на идеју да оснујемо ову Асоцијацију 28. јуна 2019 и полако смо радили на визији да се организујемо, да осмислимо програм и добијемо просторије. Сада смо своји на своме и имамо прилику да угостимо многе. Бићемо у прилици да будућим генерацијама пренесемо своје богато искуство и да евоцирамо успомене какоа се велики успеси наших спортиста не би заборавили. Важно је да ћемо моћи да угостимо и студенте, који ће бити будући професори физичког васпитања, да се друже са легендама, да чују како су освајана одличја. Потрудићемо се и да поједине улице и хале добију имена наших легенди, које више нису међу нама – казао је Панчић.

Фото: Г. Маленовић

Генерални директор “Дневника” Душан Влаовић је рекао да је привилегија бити у простору који је импозантно опремљен.

- Драго ми је да су наши ветерани и шампион коначно добили свој дом. Ово је “сребрнина” овог града и наше државе, јер ми овде имамо такве величине какве би пожелело свако друштво. “Дневник” ће као што је и до сада пратио наше спортисте током њихових каријера пратити и активности Асоцијације. Помоћи ћемо колико буде потребно и договараћемо се о следећим заједничким акцијама. Захвалан сам свим својим пријатељима који су овде, јер они сваке године долазе на Избор најбољих спортиста Војводине који организује “Дневник” и то доживљавам као част и подршку нашој акцији коју организујемо већ 65 година. Нисам ни сумњао да ће градоначелник Новог Сада Милош Вучевић дати подршку акцијама Асоцијације и отварању просторија, јер он даје подршку свим спортистима. “Дневник” ће такође давати подршку свим акцијама Асоцијације – казао је Влаовић и овом приликом оставио примерак књиге о ФК Војводина за библиотеку Асоцијације.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести