Спортске игре младих одржане у Крушевцу и Краљеву

КРУШЕВАЦ/КРАЉЕВО: Караван радости и пријатељства Дунав осигурање Спортских игара младих посетио је ове недеље Крушевац и Краљево на одушевљење деце из ова два града.
sim
Фото: SIM Srbije - Stefan Cvetković

СИМ-овци су се месецима вредно припремали како за нове сусрете са Виктором, њиховом омиљеном СИМ маскотом, тако и за такмичења у различитим спортским дисциплинама, дружење и друге забавне активности које су саставни део Игара.

Отварању Игара у Спортском центру у Крушевцу, у понедељак, 22. јуна, присутвовали су, између осталих, Предраг Миленковић, помоћник градоначелника задужен за спорт и омладину, Миљко Ђокић, координатор Игара у том граду, као и представници СИМ Србије.

Бакљу пријатељства, чије паљење означава почетак Игара, унели су талентовани крушевачки спортисти Милица Ђокић и Бранислав Смиљковић, који су већ бележили успехе на Играма, претходних година.

"Велику захвалност дугујем Миљку Ђокићу и Дарку Смиљковићу, родитељима деце која су носила бакљу, будући да су се они потрудили да прате наше календаре такмичења и возе децу и пруже им сву логистичку подршку како би она имала прилику да буду део Каравана радости и пријатељства. Игре у Крушевац су довела деца: Милица, Маша и Бранислав, наши СИМ-овци који се годинама друже са нама и који су до сада учествовали на нашим такмичењима у више градова на територији Србије током свих претходних година. Они су били учесници државног финала, као и великог међународног суперфинала Спортских игара младих у Сплиту", рекла је председница СИМ Србија Ивана Јовановић.

Како је навела, управо љубав деце према Играма нас је подстакла да дођемо овде по први пут и организујемо Игре у овом предивном граду.

"Драго нам је што су и представници локалне самоуправе у Крушевцу препознали значај манифестације коју радимо и што постоје планови да и у будућности Игре реализујемо овде на још већем нивоу. Такмичења су протекла у најбољем реду, а интересовање деце је било велико иако смо по први пут овде. Приче деце из Крушевца која су се до сада такмичила на Играма у другим градовима и њихова љубав према свему ономе што ова манифестација представља довели су до тога да Игре постану популарне и код њихових другара", истакла је Јовановић.

Ништа мање спектакуларно није било ни дан касније, отварање Игара у Краљеву, уз подршку техничких партнера Игара у том граду - ОК Техничар и ФК Кикер у Балон хали клуба Кикер.

Заклетву пријатељства у име спортиста положио је Огњен Јевремовић, а у име судија Ђорђе Васиљевић, док је бакљу унео Андреј Павловић. Промотер турнира у малом фудбалу био је Раде Тодоровић, некадашњи фудбалер Слоге, ОФК Београда, Напретка, софијске Славије и некадашњег Бундеслигаша Нирнберга.

Уочи почетка такмичења, присутне су поздравили Никола Радевић помоћник градоначелника Краљева и Драган Ђорђевић, координатор Игара за Краљево, успешни одбојкашки тренер и председник ОК Техничар.

"Деца обожавају Спортске игре младих и атмосфера у Краљеву је била заиста сјајна. Узбудљиво је на свим теренима. Као што је познато, овде резултат није важан, већ је најбитније то да деца буду срећна и раздрагана и да победи ова наша младост. Надам се да ће Игре још дуго трајати. То је концепт који има велику вредност не само у нашем граду, већ и у читавој нашој држави и региону, будући да на најлепши могући начин код деце буди љубав према спорту, дружењу и здравом животу. Сигуран сам да ће се бар десет процената такмичара која учествују на Играма у будућности професионално бавити спортом и то је заиста велика вредност ове манифестације", поручио је Ђорђевић.

Караван радости и пријатељства „Дунав осигурање Спортских игара младих” ове године би требало да прође кроз укупно 25 градова у Србији, а укупно 35 заједно са Цоца-Цола куп турнирима у малом фудбалу. Од оснивања Игара до данас на тој манифестацији је учествовало више од 1.700.000 учесника.

У пројекту Спортске игре младих у Србији, само у 2019. години, учествовало је 75.024 такмичара, а у региону преко 202.000 деце и младих.

На свим нивоима такмичења, као и осталим активностима у све три земље, за децу је све бесплатно. У СИМ Србије се захваљују медијима на великој подршци. А све ово не било могуће без дугогодишње подршке партнера, покровитеља и спонзора Игара: председника Републике Србије, Владе Републике Србије, Министарства просвете науке и технолошког развоја, генералног спонзора - компаније Дунав осигурање, као и компанија Кока-Кола, Електропривреда Србије, Банка Поштанска штедионица, Нафтна индустрија Србије и Подравка Србија, као и техничког партнера Игара - Савеза за школски спорт Србије.

Игре настављају свој караван радости и већ у петак очекује се нови спектакл у Нишу, субота је планирана за Куршумлију, а 29. јуна Игре стижу у Сурдулицу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести