СПОРТСКИ САВЕЗ НОВОГ САДА Шпановићева и Торубаров најбољи у 2018.

Као по обичају, Градски спортски савез Новог Сада традиционално је, по 44. пут, доделио награде најбољим спортистима који су ове године забележили запажене резултата на највећим европским и светским такмичењима.
f
Фото: Дневник/Филип Бакић

Никада није лако изабрати најбољег међу најбољима, али ласкаве титуле за 2018. годину понели су атлетичарка Ивана Шпановић (златна са Светског првенства у дворани и Медитеранских игара) и кајакаш Владимир Торубаров сребрни на Светском шампионату у дисциплини К2 500м.

- У овој години било је доста спортских догађаја чији покровитељ је био град Нови Сад. Изузетно сам поносан што је наш град препознатљив у Србији, али и шире, по својим спортским резултатима. Резимирајући све оно што смо постигли, морам д кажем да је то био паметно утрошен новац наших грађана из буyета, а наставићемо да подржавамо спорт и у наредној години – рекао је Огњен Цвјетичанин, члан Градског већа за спорт.

На почетку, све присутне је поздравио председник Градског спортског савеза Владимир Шишка.

- У овој години, 44. пут смо прогласили најбоље спортисте и клубове, а имали смо много радости током године. Слика не би била комплетна када се њој не би додао Град Нови Сад на челу с градоначелником Милошем Вучевићем, Управа за спорт који су дали пуни допринос. Не могу да изоставим ни Србијагас, компанију Енерготехника Јужна Бачка, Инситуту за ртарство и повртарство и низ других успешних привредних колектива који помажу спорт и врхунске резултате. Ако у наредним годинама тај спој буде одржив, можемо да будемо сигурни да ће Нови Сад остати град спорта – истакао је Шишка.

Најбољи спортиста са инвалидитетом је првакиња света у стоном тенису Бранислава Перић Ранковић (Спин), најуспешнија јуниорка је, такође стонотенисерка, Сабина Шурјан (СТК Нови Сад) која је прва на европској и трећа на светској ранг листи, а јуниор атлетичар Никола Мујановић који је ове сезоне у скоку увис на такмичењу у Истанбулу поставио лични рекорд са 212 центиметара.

За најбољу мушку екипу проглашен је Одбојкашки клуб Војводине НС семе шампион Србије, а за женску Соколско друштво Војводина. Најбољи клуб у целини је Рукометни клуб Војводина шампион државе у свим категоријама.

Звање најбољег тренера понео је Горан Обрадовић, ментор Иване Шпановић, а додељена су и два специјална признања која су добиле Ида Кубор (стрељаштво, за животно дело) и куглашица Јасмина Анђелковић светска рекордерка.

М. Ристић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести