Срби имали тешког противника у Тенковском биатлону

МОСКВА: Тенкисти Војске Србије завршили су своју прву трку на Међународним војним играма у Русији резултатом који је слабији од очекиваног, али није пресудан, преноси Спутњик.
vojska srbija, tanjug ministarstvo odbrane srbije
Фото: Танјуг/Министраство одбране Републике Србије

Наспрам себе Срби су имали екипе Киргизије и Русије, која је апсолутни победник на свим досадашњим такмичењима Игара, у дисциплини "Тенковски биатлон".

Како се наводи, данас се такмичила прва посада Србије, предстоје још две индивидуалне трке, а након што се саберу резултати трка све три екипе, добиће се коначан резултат који ће дати одговор којих 12 земаља иде у полуфинале.

Друга посада Војске Србије такмичиће се у уторак, 1. августа.

На "Тенковском биатлону" учествује 57 екипа из 19 земаља, а у досадашњем делу такмичења, после Русије, најбољи резултат је постигла Кина.

Спутњик наводи и да су Кина, Белорусија и Индија довезле своју технику, док се све друге војске такмиче на руским тенковима Т-72 Б3.

Такмичења у оквиру 3. Међународних војних игара стартовала су у суботу на полигону Алабино, али се надметања истовремено одвијају на 21 полигону, у 28 војних дисциплина и у пет земаља: Русији, Азербејџану, Белорусији, Казахстану и Кини, а такође и у акваторији три мора - Црног, Каспијског и Јапанског.

Војску Србије, осим тенкиста, представљају и војни кувари, у дисциплини "Пољска кухиња", а према правилима прва фаза је такмичење из ватрене оспособљености, а куваре из Србије очекује пробно гађање из аутоматске пушке АК-74 калибра 5,45 милиметара, коју српска војска не користи, а којом ће се војници служити у тој фази такмичења.

Први такмичарски дан за наше куваре је 1. август, а ривали ће им бити Русија, Белорусија, Израел, Азербејџан и Монголија.

Након такмичења на стрелишту, кувари и пекари ће сетакмичити и у припремању хране и печењу пекарских производа.

Међународне војне игре трајаће до 12. августа, када се одржава и финале "Тенковског биатлона".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести