Србија домаћин СП у рвању 2022. године

БЕОГРАД: Београд ће 2022. године бити светска престоница рвања, јер је Међународна рвачка федерација Србији доделила домаћинство Светског првенства у рвању, које ће се одржати у од 1. до 7. новембра.
rvanje
Фото: novisad.rs, ilustracija

Како је саопштено из Министарства спорта, током седам дана борби у грчко-римском и слободном стилу у мушкој и женској конкуренцији сениора, очекује се да ће у Београду боравити око 2.000 гостију из 70 земаља.

"Добијање организације Првенства света у рвању 2022. године представља својеврсно признање и потврду да је наш вишегодишњи рад успешан и да међународни спортски субјекти препознају труд и квалитет који континуирано улажемо у организацију великих такмичења", рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

"У периоду од непуних пет година организујемо три велика такмичења, након Европског првенства у рвању у Новом Саду 2019. године и Индивидуалног светског купа у Београду пре два месеца, домаћинство Првенству света у рвању је показатељ да смо доказано добри и поуздани домаћини, али и веома успешни и на пољу спортске дипломатије. Одатле потиче и моја увереност да ћемо оправдати указано поверење и изнова доказати да смо лидери у организацији највећих спортских смотри", рекао је Удовичић.

Он је додао да ће Влада Републике Србије наставити да пружа пуну подршку српском спорту и остаће до краја посвећена унапређењу свих услова како би Србија и у будућности била први избор приликом доделе организација најпрестижнијих светских такмичења.

Србија је у децембру 2020. године била домаћин Индивидуалног светског купа у рвању, када је светској спортској јавности доказала да има капацитете да и у ванредним условима на глобалном нивоу, беспрекорно организује такмичење међународног обима, и при том заштити здравље свих учесника.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести