Србија рвачка велесила 

Светска рвачка федерација објавила је коначну ранг-листу успешности рвача за 2018. годину.У првих десет су чак четворица рвача Србије,а у првих 20 шест наших бораца. 
Svetski šampion u rvanju Viktor Nemeš  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Светски шампион у рвању Виктор Немеш  Фото: Дневник.рс

Ово је највећи успех српског рвања од када се води ранг-листа.У Савезу истичу да је поготово вредан резултат ако се гледа рангирање у шест олимпијских дисциплина где Србија заузима друго место, иза Русије. Виктор Немеш (77 кг) је на другом месту са 84 бода, уз њега је Миша Каваја (97 кг) са 80, Давор Штефанек (66 кг) је на петом месту са 53, Кристијан Фрис (60 кг) на 10. са 41, Жарко Дицков (82 кг) на 12. са 29, а Александар Максимовић (72 кг) на 18.месту  са 25 бодова.

На недавном Светском првенству у Будимпешти Давор Штефанек је освојио сребрну медаљу, док су се бронзама окитили Виктор Немеш и Миша Каваја, а Кристијан Фрис је завршио на 5.месту. 

- Са последња четири светска првенства смо донели медаље, а ове године смо заиста направили  бум са три одличја, што је реална вредност и квалитет наших рвача, мада је могло и више, јер сви из екипе могу да освајају одличја – каже Давор Штефанек. - Постали смо светска велесила у рвању, једноставно сада се на најзначајнијим такмичења сви боја када добију за противнике рваче Србије. Немамо ми више страх од противника, него они од нас. Доказали смо да смо велесила, јер смо први пут ушли у историји рвања међу првих осам екипа у свету, па смо тиме стекли право да се такмичимо на екипном планетарном првенству.

Први пут се на светској ранг листи појавио један рвач из Србије у слободном стилу. То је Стеван Мићић (57 кг), који се налази на 20. месту са 22 бода.

М. Митровић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести