Србија стигла до пет медаља на СП у самбоу

НОВИ САД: На Светском јуниорском првенству у самбоу, који је уз учешће 430 такмичара из 37 земаља, одржано и синиоћ завршено у СПЦ „Војводина“, репрезентација Србије је освојила пет медаља.
sambo
Фото: Dnevnik.rs

Сребро је припало Стефану Жупарићу (18), иначе члану новосадског Спортикуса у категорији до 70 килограма. Он је у финалу, у којем је снаге одмерио са репрезентативцем Грузије Леваном Гугавом, радио 5:5. Био је то драматичан дуел, пун преокрета и, по много чему, најузбудљивији и најквалитетнији меч првенства, а судије су, после више консултација, победу ипак доделиле Грузину, што је изазвало негодовање публике у великој сали Спенса.

„Гугава је сјајан борац и није срамота изгубити од њега, али убеђен сам да сам више показао у једној од најбољих борби на шампионату. Помешане су ми емоције, ишао сам на злато, али нисам незадовољан ни сребром, које су ми арбитри доделили. Ипак, у свему проналазим подстрек за будуће изазове“, рекао је Жупарић.

Бронзане медаље освојиле су Ивана Павловић (17) из обреновачког Самбо клуба Фајтер, Милица Лазић (18) из сомборске Бачке и  Јелена Тасић (16) из новосадске Славије.

Дан раније, такође бронзано одличје освојио је Нишлија Алекса Крстић (20) из клуба Кинезис, док су пета места заузели Мара Павловић и Светозар Стојковац.

„Испунили смо циљ, јер су нам амбиције биле да освојимо четири-пет медаља на највећој светској смотри“, рекла је Татјана Тривић, председница Самбо савеза Србије.

„Задовољна сам учинком наших младих такмичара којима је ово први наступ на највећој сцени и сматрам да је пет медаља за Србију леп успех. Сви су се сјајно борили и представљали нашу земљу, а Жупарићу је злато измакло за нијансу, иако је показао да је квалитетнији борац, са више активности и разноврснијим наступом“, додала је она.

М. Р.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести