Сребро и две бронзе за Србију у Сегедину

Српски кајакаши освојили су у недељу три медаље на Светском купу у Сегедину, једну сребрну и две бронзане.
marko i biljana
Фото: Marko Novaković i Biljana Relić na postolju, foto: Nebojša Radović / KSS

Посада српског мешовитог двоседа освојила је сребро. Некадашњи светски и европски првак у двоседу на најкраћој деоници, Марко Новаковић и Биљана Релић, европска шампионка у једноседу на 200 метара у конкуренцији млађих сениорки из 2018. у финалу Светског купа трку су завршили у времену 34.47.

Злато је припало домаћој посади у којој су веслали Ана Луч и Колош Чижмадија (34.31), док се на најнижи степеник победничког постоља попела посада Француске у саставу Манон Хоскенс и Максим Бомон (34.53).

Наша друга посада у финалу у којој су веслали Марко Драгосављевић и Дуња Станојев, на жалост, није завршио трку.

Кристина Бедеч је освојила бронзану медаљу. Она је у финалу једноседа на 5000 метара била у водећој групи од самог почетка и успела је да се одупре нападима осталих такмичарки у самом финишу трке.

Фото: Kristina Bedeč, foto: Nina Jelenc / Kajakaški savez Slovenije

Кристина је кроз циљ прошла у времену 22:22.70, а сребрна медаља измакла јој је за 26 стотинки. Злато је освојила домаћа такмичарка Дора Бодоњи (22:21.89), док је сребро припало Немици Кароли Шмит (22:22.44).

Фото: Nebojša Radović / KSS

– Била је заиста тешка сезона због свих проблема које смо, као и остали спортисти, али и цео свет, због вируса корона. Напорно смо тренирали иако нисмо знали да ли ћемо уопште имати такмичења ове године. Управо због тога сам пресрећна што сам освојила медаљу у једној од мојих омиљених дисциплина у јакој конкуренцији – нагласила је Кристина после доделе медаља.

Мушки четверац на 500 метара освојио бронзу. Небојша Грујић, Марко Новаковић, Анђело Џомбета и Марко Драгосављевић до бронзе је стигао у времену од 1 минута 23 секунде и 14 стотинки.

Фото: Nebojša Radović / KSS

Победила је посада Француске: Бурже, Бомон, Ле Фло Декоршемон, Муге (1:21.51), док је сребро припало посади Украјине: Даниленко, Сиромјатников, Кухарик и Семикин (1:22.07).

Наша друга посада четверца у саставу: Стефан Врдољак, Војин Рудовић, Данило Живковић и Лука Стојков такмичење у Сегедину завршила је у полуфиналу у ком су трку извеслали за 1:27.96, што им је донело 9. место. место у финалу обезбедиле су само три првопласиране екипе.

Женски четверац у саставу: Марија Достанић, Ева Барта, Оливера Михајловић и Дуња Станојев заузео је 8. место. Наша женска посада финале је извеслала за 1:40.53. Злато су освојиле Украјинке: Кичасова-Скорик, Куклиновска, Тодорова и Повк (1:33.86), сребро је припало Францускињама Хостенс, Маје, Паолети и Жамело (1:34.36), док су се бронзом окитиле Рускиње: Подолскаја, Ањушина, Долгова, Черниговскаја (1:36.46).

Јуниорска посада двоседа на 200 метара, Жељана Петровић и Анастазија Бајук заузела је 7. место пошто је финалну трку извеслала за 40.68 секунди. Злато је припало посади Русије Ковнир-Долгова (37.77), сребро Мађарицама Луч-Киш (38.55), а бронза Аустријкама Лехаци-Шварц (39.03).

Репрезентација Србије Светски куп у Сегедину завршила је тако са четири медаље: једним сребром и три бронзе. Сребрну медаљу освојили су Марко Новаковић и Биљана Релић у мешовитом двоседу на 200 метара, бронзе су освојили Марко Драгосављевић у једноседу на 200 метара, мушки четверац на 500 метара (Грујић, Новаковић, Џомбета, Драгосављевић) и Кристина Бедеч у једноседу на 5000 метара.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести