Српски боксери освојили седам медаља на турниру у Марибору

БЕОГРАД: Српски такмичари освојили су седам медаља на турниру Светске боксерске турнеје, који је одржан у Марибору, саопштио је Боксерски савез Србије.
boks bokseri rukavice PIX

Светска боксерска турнеја у организацији Међународне бокс федерације (ИБА) имала је премијеру на такмичењу у Словенији, које је категорисано као борба за сребрни појас.

Турнири Светске боксерске турнеје биће класификовани у четири категорије: за дијамантски појас, златни појас, сребрни појас и бронзани појас.

Златне медаље освојили су српски боксери Вахид Абасов и Павел Федоров, сребро је припало Тамиру Галанову, док су бронзе донели Омер Аметовић, Алмир Мемић, Садам Магомедов и Артјом Агејев.

Селектор Србије Милан Пиперски рекао је да је "поносан залагањем момака".

"Нови формат такмичења које је свој старт имало у Словенији како у мушкој тако и женској категорији, показао се као сјајан потез ИБА. Ова такмичења која ће бити честа имаће велики значај за боксере из целог света, јер ће они учешћем на њима проверавати сами себе, сопствене снаге, психо-физицко стање, посебно уочи најважнијих првенстава, то су Светско, Европско као и квалификације за Олимпијске игре, као и саме ОИ које нам куцају на врата", рекао је Пиперски и додао:

"Презадовољан сам оствареним у Марибору, турнир је можда требало да траје краће, али је дошао у одлично време када почиње циклус припрема за нову сезону. Момци су показали да имају срце, да су вредни и да имамо будућност за даље успехе у наредној години".

Српски боксер Вахид Абасов кажао је да је Светска боксерска турнеја одлично такмичење.

"То је сјајна идеја ИБА, нешто што је било неопходно за олимпијски бокс. Сматрам да ће донети много тога доброг, да ће нас све увести у једну константу, да неће дозволити осцилације или ће нам указивати на њих што ће се видети првим киксом на неком од такмичења. Онај ко буде желео да је у константи тај ће на свим турнирима који следе бити спреман за медаље, што је и циљ свих нас", рекао је Абасов.

Он је додао да предано ради на томе да буде у ритму, "да настави оно што је остварио у ЕП у Јеревену, као и сада у Марибору, а то је освајање злата".

"Моје мисли су фокусиране на то да освојим медаљу у Узбекистану на СП 2023, а затим да се нађем у финалу Олимпијских игара у Паризу. У финалу које ће бити одржано на теренима Ролан Гароса, чувеног тениског храма у коме је Србији победу донео Новак Ђоковић, исто и ја желим и верујем у то", рекао је Абасов.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести