Станић Дудуковић најбржи на пливачком маратону

КАЊИЖА: На традиционланом пливачком маратону на Тиси, који је одржан у оквиру 39. Фестивала трчања и пливања у Кањижи наступило је преко 200 пливача свих узраста из Србије и Мађарске.
d
Фото: Dnevnik.rs

На деоници од 7.500 метара од Мартоноша до кањишког Штранда најбржи је био Алекса Дудуковић из Сомбора, други на циљ стигао је Адам Мухи из Кањижа и трећи Корнел Балог из Новог Кнежевца.

У конкуренцији пливачица на стази исте дужине победница је Марија Станић из Новог Сада, испред сестре Тамаре Станић, а трећа је била Тимеа Ердег из Бечеја.

На деоници Тисе од 3.000 метара апсолутни победник је Стефан Нићин из Бечеја, другопласирани је Лазар Ковачевић из Новог Сада и трећи Бојан Рашковић из Суботице. У женској конкуренцији победница је Река Варга из Бечеја, друга је Петра Чајкаш из Суботице и трећа Александра Кобиларев из Бечеја.

Фото: Dnevnik.rs

Поред награда за најбоље у генералном пласману и по узраштима, којима су додељени пехари, организатори су победно наградили најбоље пласиране такмичаре из Кањиже на 7.500 метара Реку Магоши и Адама Мухија и за трку на 3.000 метара Чилу Богнар и Ениса Бехаровића. Одата су признања најмлађем и најстаријем учеснику трке на 3.000 метара осмогодишњој Флори Сараз из Кањиже и 83-годишњем Дежеу Мелкуну из Сентеша (Мађарска).

У трци за такмичаре пионирског узраста на 200 метара победници су Ана Камраш и Тодор Матић, обоје из Сенте, а за старије пионире на 570 метара најбржи су били Леа Луција Шимић из Суботице и Марк Радоцки из Сенте.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести