Старе добре фиће крстариле Мишелуком

Кружна трка, друга по календару Шампионата Србије, одржана је  на новосадском Мишелуку и окупила неколико хиљада посетилаца по топлом и спарном времену.
trke, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

Ипак ентузијасте и љубитеље аутомобила ништа није спречило да уживају уз добру дозу надреналина, јер трке су донеле доста узбуђења и неизвесности. Најтеже од свега  је било из Новог Сада прећи на сремску страну, јер је Мост слободе био затворен, а на Варадинском и некада Жежељевом, а сада монтажно – демонтажном мосту, биле су поприличне гужве.

Посебан гушт, уз носталгичне тонове али и велико уживање, барем за оне старије љубитеље ауто трка, била је јурњава у две класе застава 850, популарних фића, где је први кроз циљ прошао Никола Екмешчић из Бајине Баште.  Пре тога, први су стазу на Мишелуку “опробали” возачи дивизије три, која подразумева класе од три до девет, тачније моторе од 1.400 до 2.000 кубика. У поменутој конкуренцији најспретнији и најбржи био је Драган Стојковић из клуба Верба спорт у свом алфа ромеу 147.

У другом делу програма стазом су крстарили заставини “југићи”, прво мали модел Н где је најбржи био Марко Марић, члан тима необичног назива - Оракул Поликарбонати. Нешто касније у такозваној националној класи – хибрид победио је члан Црвене звезде, Македонац Виктор Давидовски.

- Добро је то што је конкуренција била велика, јер самим тим и трка је била интересантнија. Због тога сам до тријумфа дошао теже, али самим тим победа је дража, поготово што је моја прва у Новом Саду – рекао је након победе Давидовски.

Трку је организовао Спортски ауто – мото и картинг клуб “021” из Новог Сада. По општој оцени – сасвим задовољавајуће.

- Све је прошло у најбољем реду. Већих инцидената није било, па су и возачи и публиука задовољни. Због тога могу да констатујем да је Велика награда Новог Сада била поптуно успешна – рекао је председник САМКК “021” Марко Сандики.

Трка на Мишелуку одржала се у оквиру другог кола срспког шампионата, а наредна ће се одржати у Београду 17. и 18. јуна, на стази Ушће.

С. Р. Д.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести