Штефанек обећао: Освојићу медаљу у Токију

БЕОГРАД: Олимпијски шампион у рвању Давор Штефанек, као и пре Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, где је освојио злато, други пут у изјави за Танјуг обећао је медаљу са Игара у Токију.
davor stefanek, tanjug ap
Фото: Davor Štefanek, foto: Tanjug (Tibor Illyes/MTI via AP)

Колико његове речи имају тежину говори и то што је прво обећање, дато управо Танјугу пре пута у Бразил, испунио и одмах отворио пут Србији ка рекордних осам одличја.

"Ако одем на Олимпијске игре, могу само да обећам да ћу донети Србији медаљу из Токија", самоуверен је Штефанек у изјави Танјугу, неколико дана после успеха српских рвача и освојене две бронзе на Светском првенству у Казахстану - Михаила Каџаје и Мата Немеша.

Реч "ако" од Штефанека долази јер ће се баш са Матом Немешом борити за место у тиму Србије у категорији до 67 килограма грчко-римским стилом.

"Још се не зна ко иде. Већ 10 година заједно тренирамо, Мате ми је пуно помогао када сам био победник у Рију, исто тако је пуно научио од мене кроз припреме и домогао се бронзе у Казахстану. Честитам му на томе".

Велики је оптимиста по питању успеха српских рвача у Токију и зато очекује две медаље, а највише од - себе.

"Увек очекујем много од себе. Тако увек крећем. Стеван Мићић је изванредан у слободном стилу, остао је без бронзе на СП са два минимална пораза. У самом је врху... Највећи кандидат је Виктор Немеш, ту је и Миха Каџаја. Неко од нас четворице донеће две медаље. Не могу да тврдим са сигурношћу, али када кажем нешто то и остварим. Од мене очекујте медаљу".

Штефанек, актулени председник Спортског савеза Србије, већ сада најављује да ће завршити каријеру следеће године.

"Нисам окончао каријеру, урадићу то следеће године. У програму сам за Токио и циљ ми је да браним злато. Свакако се надам медаљи".

Велики удео у успеху рвача Србије има, како је нагласио Штефанек, и држава са улагањем у тај спорт.

"Хвала министарству омладине и спорта, Олимпијском комитету Србије и председнику Александру Вучићу, који је пуно помогао Рвачки савез Србије и омогућио нам да имамо прави буџет како бисмо имали праве резултате. Свега тога не би било да држава није стала иза Савеза и да такву логистику није направио председник РС С Жељко Трајковић", закључио је Штефанек, уз податак да у последњих пет година освојено шест медаља у рвању.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести