Штефанеку сребро на СП у Будимпешти

БУДИМПЕШТА: Олимпијски шампион у рвању Давор Штефанек није успео да освоји златну медаљу на првенству света у Будимпешти, пошто је данас у финалу категорије до 67 килограма изгубио од Руса Артема Суркова резултатом 7:0.
davor stefanek, tanjug ap
Фото: Davor Štefanek, foto: Tanjug (Tibor Illyes/MTI via AP)

Ово је Штефанеку трећа медаља са Светских шампионата, након злата из Ташкента 2014. и бронзе у Лас Вегасу 2015. године.

Борба је била веома напета, тактичка и снажна, а припала је Суркову који је успевао да одоли налетима нашег борца до самог краја. Сурков је најпре повео са 1:0, после два минута је удвостручио предност, а када је буквално изнео Штефанека са струњаче и бацио га на леђа добио је пет поена и тада је било јасно ко је победник.

Кристијан Фрис је остао без медаље у катефорији до 60 килограма , пошто је у борби за треће место поражен од Кинеза Саиликеа Валихана 9:0.

Такође, Михајл Кајаја није успео да стигне до финала у категорији до 97 килограма и сутра ће се борити за бронзу.

Фото: Davor Štefanek na postolju (levo), foto: Tanjug (Tibor Illyes/MTI via AP)

Вучић честитао Штефанеку освајање сребрне медаље

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић честитао је вечерас српском рвачу Давору Стефанеку освајање сребрне медаље на првенству света у Будимпешти.

"Честитам Давору Штефанеку освајање сребрне медаље у рвању на Светском првенству у Будиумпешти", написао је Вучић на Твитеру.

Олимпијски шампион у рвању Штефанек није успео да освоји златну медаљу на првенству света у Будимпешти, пошто је данас у финалу категорије до 67 килограма изгубио од Руса Артема Суркова резултатом 7:0.

Ово је Штефанеку трећа медаља са Светских шампионата, након злата из Ташкента 2014. и бронзе у Лас Вегасу 2015. године.

Удовичић: Штефанек потврдио још једном да је међу најбољим рвачима

БЕОГРАД: Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је Давору Штефанеку за освојену сребрну медаљу на Светском првенству у рвању у Будимпешти.

“Давор Штефанек потврдио је још једном да је међу најбољим рвачима на планети и освојио и титулу вицешампиона света после освајања олимпијског злата. Године рада, жеље, упорности и одрицања су иза Давора за овакав успех, али сигуран сам да је Давор борац који ће наставити да помера и даље све границе рекорда српског рвања и да ће Србији донети још много титула. Свака част шампионе, ти си синоним нашег поноса, успеха и мотива! Честитам Давору, његовом стручном штабу и Рвачком савезу Србије на овом успеху!“, наводи се у честитки министра Удовичића, саопштило је Министарство.

Брнабић честитала Штефанеку вицешампионску титулу

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић честитала је српском рвачу Давору Штефанеку освајање сребрне медаље на Светском првенству у Будимпешти.

"Хвала вам што вашим успесима представљате Србију у свету у најбољем могућем светлу", написала је Брнабић на Твитеру.

Гојковић честитала Штефанеку освајање сребра

БЕОГРАД: Председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић честитала је репрезентативцу Србије Давору Штефанеку освајање сребрне медаље на Светском првенству у Будимпешти.

"Упућујем најискреније честитке на освајању сребрне медаље. Борбеност, истрајност и огромна жеља довели су вас до још једног сјајног резултата. Србија је поносна на вас. Верујем да ћете и на наредним првенствима остваривати победе и доносити нам радост'', поручила је Гојковић, саопштио је парламент.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести