Стонотенисери из Аде припремају се за предстојећу сезону

Играчи Стонотениског клуба из Аде припремају се за наступ у Првој лиги после испадања из највишег ранга такмичења.
stoni tenis
Фото: www.freeimages.com

Стонитенис у Ади има дугу традицију, па тренер и играч Бранко Анушић верује да ће се екипа брзо вратити у елитни ранг.

Ускоро ће  Ада обележити 50. рођендан са лепим успоменама из периода када су за овај клуб наступали репрезентативац Шандор Јанковић и још тројица играча који су били на корак од националног тима.Затим су уследиле тешке године када су многи отишли у иностранство без жеље за повратком. У генерацији која је исписивала нове странице клуба био је и садашњи тренер Бранко Анушић.

- Клуб је некако преживљавао у нижим ранговима такмичења, све док се пре 10 година није вратио један од некадашњих чланова Ђерђ Месарош, који је унео нову енергију, те тренутно наступамо у Првој лиги и имамо млада поколења која ће у наредним годинама бити наша покретачка снага - каже Анушић.

Вишегодишњи прекид у раду са младима најбоље се види по тренутном саставу екипе, с обзиром на то да у недостатку искуснијих играча из Аде припомажу појачања из Сенте, Кикинде, Чоке и Бачког Градишта. Анушић је све ређе у улози играча, брине о првом тиму и подмлатку, а верује у опоравак клуба који је ове године био последњи у Суперлиги.

- Сваке године две екипе прелазе у виши ранг такмичења, што је наша амбиција јер смо пре неколико дана потписали предуговор за следећу сезону са озбиљним играчем који ће водити тим ка овом циљу - каже Анушић и додаје да је веома добро што клуб располаже општинском салом за тренирање, те да је потенцијал велики када је реч о такмичењима на државном нивоу.

Говорећи о највећим проблемима , Анушић истиче да је то одлив становништва из Аде, као и чињеница да је рукомет увек био најпопуларнији спорт у овом месту, те да се деца одлучују за, условно речено, веће спортове, попут фудбала.

- Стонимтенисом се махом баве деца из породица чији су чланови заљубљеници у овај реално мали спорт, а, нажалост, у данашње време родитељи и деца гравитирају ка спортовима у којима је зарада велика, те им здрав живот и другарство нису примарни – истиче Анушић.

Такмичење у Првој лиги почеће крајем септембра, а стонотенисерима из Аде предстоји дуг и тежак пут да би се вратили у Суперлигу.

З. Голушин

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести