Стонотенисери Војводине пласирали се у елитну дивизију

Спортски Нови Сад има још једног суперлигаша - реч је о Стонотениском клубу Војводина, који је у изузетно јакој конкуренцији и са сјајним учинком изборио елитни ранг. Тако ће СТК Војводина после десет година заиграти у Суперлиги.
с
Фото: СТК Војводина

- С поносом истичем наш успех и позиционирање на врх Прве лиге Србије. Целу сезону смо одиграли изузетно, што говори финални скор од 20 победа и један пораз. Заслуге припадају играчима Урошу Гордићу, браћи Борчић, Влади и Ђорђу, и Никши Мартиновићу, које је предводио шеф струке Владимир Закић и тренер Јован Стојшин - рекао је председник СТК Војводина Бранко Миљуш.

Како истиче председник Миљуш све зацртане амбиције су и остварене.

- Спој искуства, знања и талента довео је Војводину у највиши ранг такмичења. Нови Сад је по нама, од отварања Спенса, важио за стонотениски центар Србије. СТК Војводина је за две године од друге лиге стигла до највишег ранга и тиме смо потврдили и доказали да је Нови Сад, као град, поново позициониран као стонотениски центар у нашој земљи, како за мушки, тако и за женски стони тенис.


Рад с децом с посебним потребама

Поред стоног тениса у Војводини су се трудили да промовишу и здрав начин живота.

- Популарисали смо стони тенис и подизали свест људи о многобројним добитима које са собом доноси бављење стоним тенисом. Радили смо и на обликовању деце, као будућих шампиона. С њима су радили високо образовани стручњаци. Започели смо нови пројекат - рад са децом са посебним потребама.


Заједнички именитељ изјава свих играча је био да су пресрећни што су остварили велики успех.

- Ово је успех целог тима, почев од играча, који су “оставили” срце за столом, преко стручног штаба, управе, до спонзора и пријатеља клуба. Буквално, функционисали смо као породица. Играчи су за столом испунили зацртано, а опет с друге стране управа је испоштовала свој део - обезбедила им одличне услове и све то финансијски испоштовала.

Амбиције СТК Војводина нису само да сачувају суперлигашки статус, већ да иду корак даље.

- Жеља нам је да играмо једну од главних улога у шампионату. Мораћемо и да освежимо екипу. Од ове сезоне задржаћемо два играча (Урош Гордић и Ђорђе Борчић), а довешћемо и два појачања (Перо Тепић и Ивор Катић), што би требало да будемо једна од водећих екипа у Суперлиги. Још смо у преговорима са Никшом Мартиновићем, који је био већ наш члан. Наредна сезона биће изузетно квалитетна. По најавама, многи клубови се појачавају страним играчима. Ми смо се одлучили искључиво на домаће, реално за нас би велики успех био да се нађемо међу прве четири екипе. Задовољни бисмо били и да будемо међу шест првих екипа.

У Војводини имају и дугорочне циљеве.

- Наша намера је да освојимо шампионску титулу, ако не већ у наступајућој сезони, онда у следећој. Спортски је надати се. Било би заиста сјајно да Нови Сад има два шампиона, у мушкој и женској конкуренцији. Радимо на томе максимално. Такође, планирамо да Војводина поред прве екипе има и ваљану другу - СТК Академија, кроз коју би наши млађи играчи стасавали и напредовали, а за две године били би узданице првог тима. Време је наш савезник. Академија се такмичи у Војвођанској лиги, где нам је циљ да се пласира у Другу лигу. Радићемо на популаризацији стоног тениса, активирању што више деце и стварању будућих репрезентативаца - категоричан је Бранко Миључ, који је додао да су у клубу отворени за нове пријатеље и спонзоре клуба.

- Велику захвалност дугујемо Граду Новом Саду, који нам је много помогао у овој сезони, а надамо се да ће тако бити и убудуће, поготово да у наш град стигне и мушка титула - рекао је председник Миљуш.

Јово Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести