Стонотенисерке Новог Сада поново шампионке

Стонотенисерке Новог Сада освојиле су нову шампионску титулу, пету узастопну, а укупно седму у последњих девет сезона.
2
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Новосађанке су наставиле доминацију у српском стоном тенису тако што су низ непобедивости продужиле на 53 узастопне утакмице након што су и у последњем 21. колу Суперлиге Србије успеле да тријумфују. Нови Сад је, у сали СПЕНС, савладао вицешампиона, екипу ТСЦ из Бачке Тополе, са 4:1 када му је уручен шампионски пехар за сезону 2021/22. 

- Овом титулом смо потврдили да је Стонотениски клуб Нови Сад, несумњиво, најуспешнији женски спортски клуб у Србији. Седам титула, два полуфинала Купа Европе, учешће у Лиги шампиона где је савладан првак Шпаније са три Кинескиње у саставу, укупно 12. позиција на европској ранг листи у конкуренцији скоро 80 европских клубова, су резултати за анале женског спорта у нашој земљи - каже председник клуба Дан Фрациле који додаје да клуб очекује највећи изазов до сада, нови наступ у Лиги шампиона, али по старом формату што изискује велике финансијске издатке. 


Моменат за историју

 Моменат за анале српског стоног тениса. Бити без пораза више од 900 дана, тојест 53 утакмице у низу и при томе само у три утакмице је противник успео више од једне партије у мечу да освоји, јесте историјска доминација у неком националном првенству. Доказ квалитета јесу резултати у Европи, два пута узастопно полуфинале Купа Европе, уз учешће у Лиги шампиона где је побеђен првак Шпаније и надолазећи нови наступ у елитном такмичењу, на јесен. 


- Лига шампиона поново ће имати исти формат као и пре короне. То подразумева прву фазу у којој ће Нови Сад бити носилац једне од четири групе и највероватније домаћин исте, крајем септембра. Борићемо се за прве две позиције и пласман у другу, такође, групну фазу где се игра по принципу домаћин и гост што је још шест утакмица. Ако не прођемо даље, имаћемо опет пуно мечева, али у Купу Европе. То значи, највероватније, најмање 11 утакмица у Европи што морамо да испратимо логистички у смислу квалитета екипе, али и финансијски. Град нам већ пуно помаже, али обратићемо се и држави за помоћ јер заједно директно промовишемо женски спорт и културу унапређивања родне равноправности, али и мултикултуралносности у спорту јер у нашем тиму су и припаднице више различитих националности које су рођене на нашим просторима, уједно и репрезентативке Србије - наглашава Фрациле. 

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести