Стонотенисерке Новог Сада против Чехиња на старту ЛШ

Стонотенисерке Новог Сада у петак, у Француској, започињу такмичење у Лиги шампиона - четвороструке узастопне српске шампионке налазе се у Б групи у којој је домаћин и носилац групе Мец, уз чешки Ходоњин и шпански Гирбау Вик.
с
Фото: Приватна архива

Најбоља два тима пролазе у четвртфинале, док друга два настављају такмичење у Лиги Европе. 

- Велика је част и привилегија представљати своју земљу и свој град у елитном друштву где је 16 најбољих тимова Европе. То су еминентни клубови са десетоструко већим буџетима од нашег, али не побеђују увек богатији што смо већ доказали у Лиги Европе. Оно што је чињеница јесте да је наш тим убедљиво најмлађи, једини смо без странкиње, док сви други у својим саставима имају кинеске играчице и то по две у постави. Биће прави изазов играти против њих - каже председник клуба Дан Фрациле. 

 

У петак од 13 часова први противник биће Ходоњин кога је Нови Сад, у мају ове године, победио у четвртфиналу Лиге Европа. Потом, у исто време али у суботу, следи меч са Шпањолкама, а онда и са домаћином Мецом у недељу од 18. 

- Ходоњин је сада јачи за Јапанку Мури, као и за искусну Украјинку Биленку. То је скроз другачији састав него лане. Међутим, наше играчице Анета Максути и Тијана Јокић показе су сјајним играма у Европи прошле сезоне да могу да се носе са свима. И овога пута пружићемо шансу јуниоркама Радмили Томињак и Реки Безег пошто је наше највеће појачање Анамариа Ердељи спречена и неће нажалост наступити овога пута - каже тренер Слободан Стојанов који се осврнуо и на преостала два ривала. 

 

- Шпански Гирбау Вик и француски Мец се такође ослањају искључиво на кинескиње играчице. Сви су дошли у најјачим могућим саставима, па је то јединствена прилика за наш млади тим да покаже колико може против тако скупоцених тимова који су склопљени да освоје европску титулу. На нама је да покушамо да им покваримо те планове. Већ смо једном то учинили, а истина сада ће бити много теже. Победу нико не може обећати, али борбу, изгарање то је већ одавно део нас и што је нас довело до европског крема - закључио је тренер Слободан Стојанов. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести