Стонотенисерке Новог Сада вечерас у Фрацуској играју меч Лиге шампиона

Стонотенисерке Новог Сада почињу Топ 12 фазу Лиге шампиона утакмицом против бившег европског првака, екипе Меца, у Француској (вечерас, 19.30).
2
Фото: Л. Вукша

Српски шампион је направио историјски подвиг самим пласманом међу 12 најбољих у Европи пошто је освојио Б групу прве фазе победама над шпанским Реусом и аустријским Вилахом. У новоформираној групи још је и чешки шампион Ходонин који је слободан у првом колу.

- Када играте против шампиона Француске, која је друга најјача лига у Европи, онда не можете да обећавате победу. Али, ми увек кажемо да нам борбеност, по чему смо препознатљиви, нико не може да одузме. Допутовали смо у Мец са подмлађеним саставом. Шансу ће поново добити 18-годишња Река Безег и то је нешто што годинама практикујемо. Млади добијају прилику, стичу искуство и онда нам то у годинама које следе враћају, како клубу, тако и репрезентацији. Такав пут прошле су и Анета Максути и Тијана Јокић, пре њих и Сабина Шурјан, које данас побеђују у Лиги шампиона - казао је тренер Слободан Стојанов.

Нови Сад ће два везана домаћинства имати 8. и 10. новембра против Ходонина и Меца. Новосађанке виде шансу у борби за четвртфинале Лиге шампиона пошто ће бити појачан за кинеску играчицу.

- Почетком новембра стиже нам Ји Лам, репрезентативка Хонг Конга. Тада ћемо рачунати и на нашу најискуснију играчицу, Ердељи. То не значи да нећемо сада покушати да изненадимо Мец, али свакако да све карте бацамо на тај двомеч у првој половини идућег месеца - нагласио је Стојанов.

Ј. Галић

Фото: Л. Вукша

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести