Стонотениски клуб Чока слави 55 година постојања

Стонотениски клуб Чока из варошице на северу Баната, ове године прославља 55 година постојања. Могло би се рећи да је стони тенис у Чоки тачка окупљања, а највише су клуб прославили успеси многих генерација.
STK Coka
Фото: СТК Чока/На окупу многе генерације стасале у СТК Чока 

За процват стонотениског спорта у Чоки несумњиво највише заслуга припада оснивачу и дугогодишњем тренеру Иштвану Сабоу, у чију част се за 1.септембар приређује осми Меморијални турнир, али заслуге припадају и читавој плејади спортских ентузијаста, као и генерацијама играчица и играча, који су стасавали у овдашњој стонотениској школи, доприневши да Чока буде значајна тачка на спортској мапи.

Колико је значај придаван успесима СТК Чока, казује и чињеница да су стонотениска сала и просторије клуба под истим кровом са општинском администрацијом, те да је овај спорт у Чоки заслужио статус од посебног интереса. Љубав, дух традиције – заоставштина стонотениских радника, тренера и некадашњих  шампиона, уз велику енергију и знање  садашње управе, чине да клуб наставља да функционише, па и подиже капацитете на већи ниво. Председник СТК Чока је Имре Ердељи, кооординатор за стручни рад Ласло Кормањош, а улога тренера поверена је Сањи Бечејски.

Тако су у јеку припрема за наредну сезозну матични клуб посетиле бивше шампионке Јелена Штеванчев, Даница Станимиров, Габриела Наумов, Катарина Голић, Ли Максимовић, затим вицепрвакиње Европе, сестре Тапаи, сада Ева Берзе и Тимеа Дурчик, као и Силвија Ердељи, сада Де Соуза, која је нова селекторка женске репрезентације Србије. Међу својима у Чоки били су и кадетски репрезентативац Саша Думнић, Стефан Дрљача, Огњен Наумов, као и Ана Фејеш  из Кањиже, која је једно време бранила боје Чоке и сада је јуниорска репрезентативка Мађарске.

- Циљ нам је био да у нашу средину поново вратимо бивше шампионе из ове средине, да свако према својим могућностима допринесе поновном узлету стоног тениса – нагласио је Ласло Кормањош.

Уз садашње адуте клуба - Жанет Кормањош, Јовану Глишин, Наташу Олушки, Теодору Голић, Ању Балинт, Кристину Балинт и Ану Балуновић, поново су просторије клуба пуне ентузијазма, жеље да се иде напред, побеђује и, што је најважније, поново се осетила  позитивна, породична атмосфера, која је одувек красила СТК Чока.

У женски део екипе су се вратиле  шампионка Србије за млађе кадеткиње Ивана Миловановић и Изабела Месарош из Суботице, чиме је клуб добио истинска појачања  с којима ће настојати да избори што бољи пласман у Суперлиги Србије.

Мушка екипа СТК Чока пред почетак нове сезоне  појачала се кадетским и јуниорским репрезентативцем Србије Стефаном Комлушаном, који се вратио из новосадског Радничког и Андрејом Илијашев. Уз јуниоре Милана Комлушана, који је  у топ 12 кадета, Патрика Павића, Криштофа Абрахама, Иштвана Детарија и Матеју Стојкова, овај састав ће  представљати окосницу прве мушке екипе и  покушати да избори добар резултат у Војвођанској лиги.       

М. Митровић


Пројекат „Чока транспарентно” реализовала је „Панонија медиа” у сарадњи са „Дневником”. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести