Стрелац Дамир Микец на првом месту европске ранг листе

ЛОЗАНА: Стрелац Дамир Микец, освајач олимпијског сребра, заузима прво место на ранг листи Европске стрељачке конфедерације за ваздушни пиштољ за 2021. годину.
Mikec Damir/ FoNet/Streljački savez Srbije
Фото: FoNet/Streljački savez Srbije/Mikec Damir

Како је саопштео, међу најбољих десет на континенталним листама за ову годину налази се још двоје српских стрелаца - Миленко Себић је трећи на листи за малокалибарску пушку (тростав), а Андреа Арсовић десета у истој дисциплини у женској конкуренцији.

Европска стрељачка конфедерација (ЕСК) је листе за 2021. објавила већ у септембру, јер до краја године неће бити такмичења која се бодују за рангирање.

ЕСК је раније имала свој систем бодовања за листе, а ове сезоне је променила критеријуме. Листе ће се објављивати једном годишње и базиране су на годишњим листама Светске стрељачке федерације у олимпијским појединачним дисциплинама.

Најбоље пласрани Европљанин у рангирању ИССФ заузима прво место на европској листи, следећи другу позицију...

Ранг листе које је ИШФ објавила почетком августа, после Олимпијских игара су коначне за ову годину.

У минула два месеца није било такмичења која би донела промене: Микец, освајач сребрних медаља ваздушним пиштољем на Олимпијским играма и Светском купу у Осијеку други је на светској листи иза олимпијског првака Џавада Форугија (Иран).

Себић, бронзани у Токију, је пети на листи за тростава, Андреа Арсовић, осмопласирана у троставу на ОИ је на 13. позицији у рангирању ИШФ.

После троје такмичара рангираних међу „топ 10“, најбољи пласман од српских стрелаца на листама ЕСК има Зорана Аруновић, која је на 12.позицији на листи за малокалибарски пиштољ, а на 16. месту у рангирању за ваздушни пиштољ. Андреа Арсовић је 18.Европљанка на листи за ваздушну пушку, а исту позицију држи Јасмина Миловановић МК спорт пиштољем. Себић је на 19.месту за ваздушну пушку...

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести