Стрељачки савез Србије гледа ка Токију

БЕОГРАД: На редовној годишњој Скупштини Стрељачког савеза Србије, одржаној у Скупштини општини Нови Београд, усвојени су сви предложени извештаји за прошлу годину и планови за предстојећи период.
radno predsednistvo Milan Parezanovic Zivica Dimkovic Nenad Putnik Nenad Petkovic
Фото: Скупштина ССС, фото: ССС

Седницу је први пут водио др Ненад Путник, који је у фебруару изабран за председника ССС, а као најважнији документ који је Скупштина прихватила издваја се План и програм развоја за период од 2017. до 2020. године

У оквиру плана и програма такмичења СС Србије, најважније промене биће усклађивање Правилника такмичења са новим правилима Светске стрељачке федерације, на основу агенде „Токио 2020“ , односно увођење и концепт развоја нових олимпијских дисциплина (Међународни олимпијски комитет је недавно миксеве ваздушном пушком и пиштољем уврстио у званичан програм).

Посебна пажња биће посвећена млађим категоријама, односно развоју јуниорских и  кадетских дисциплина.

У оквиру планова развоја репрезентативних селекција и врхунског квалитета предвиђено је формирање репрезентативних селекција на више нивоа: А селекције у олимпијским дисциплинама, Б сениорске селекције (такмичари који нису достигли ниво за А селекцију), јуниорске, кадетске (за спортисте који по узрасту конкуришу за Олимпијске игре младих) и селекције перпсективних спортиста. Планирано је и подмлађивање сениорске репрезентације.

Међу задацима стручног штаба репрезентације је и израда чеворогодишњих планова рада и такмичења националног тима, са јасно дефинисаним циљевима.

Што се материјално-техничких услова, Савез ће се углавном ослонити на финансирање из буџета, али и значајно покренути активност за обезбеђивање генералног спонзора или спонзора и донатора за поједине акције.

Важна ставка је питање спортских објеката, па Савез наставља све започете активности у вези решавања питања стрелишта: подршка изградњи нових или реконструкцији постојећих објеката.

Посебан акценат стављен је на прецизност по питању поштовања временских рокова. У Плану развоја је јасно наведено да ће се реализација програма одвијати са прецизном динамиком по роковима за сваку годину олимпијског циклуса.

Приликом обраћања делегатима, под тачком разно Ненад Путник је честитао стрелцима на успесима постигнутим прошле године и онима којима у 2017. настављен трофејни низ (10 медаља у званичним и две на незваничним на Европском првенству ваздушним оружјем, четири медаље на Свеским куповима...).  Говорећи о активностима Савеза Путник је нагласио:

„Божидар Маљковић, нови председник Олимпијског комитета Србије, заједно са сарадницима недавно је посетио ССС, Између осталог, разговарали смо о изменама правних аката који треба да допринесу бољем функционисању свих спортова, не само стрељаштва.“

Путник је делегате обавестио да је Ненад Петковић, генерални секретар СС Србије, реизабран у Извршни одбор Олимпијског комитета Србије и да је, однедавно и члан Одбора за хитна питања ОКС.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести