Сусрет Удовичића са Српкињом која је освојила Монт Еверест

БЕОГРАД: Министар омладине и спорта Вања Удовициц састао се данас на Међународни дан планина са Долорес ел Шелех, планинарком која је недавно ушла у историју као друга Српкиња која се попела на „кров света“ - Монт Еверест.
udovicic
Фото: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

С обзиром на то да је Долорес по оцу Јорданка, а по мајци Српкиња, тада је уједно постала и прва Јорданка и прва Арапкиња која је освојила највиши врх на планети, висок 8.848 метара.

У пријатном и садржајном разговору, Долорес је министру пренела искуство са каквим се све изазовима сусрела током физички и емотивно изузетно напорног успона.

"Очекивала сам да буде тешко, али било је још теже. Међутим, кад сам се попела, тај осећај радости и позитивног шока је вредан свега. Било је минус 38 степени, па нисам смела да скинем маску, само рукавицу и то на секунд!“, изјавила је Ел Шелех, млада планинарка која је претходно освајала Килиманџаро и Елбрус.

Министар Удовичић честитао јој је на огромном успеху.

"Захваљујући теби, српска застава се поново завијорила на ''крову света''. Ти си један од примера да за храбре, одважне и упорне младе људе са спортском енергијом и духом ништа није немогуће. Свака част на овом великом подвигу, желим ти још много планинарских и, наравно, животних успеха и радости!“, рекао је Удовичић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести