Теквондоисти Србије сјајни на Европском првенству

Такмичари из наше земље су још једном доказали да су велесила у теквондоу. С Европског првенства у олимпијским категоријама, које је одржано у Даблину, српски репрезентативци враћају се са чак четири освојене медаље - златом Тијане Богдановић (до 49 кг), сребром Надице Божанић (до 67 кг) и бронзама Милице Мандић (преко 67 кг) и Будимира Кривокуће (до 80 кг).
Теквондо клуб Галеб/Српски освајачи медаља у Даблину
Фото: Теквондо клуб Галеб/Српски освајачи медаља у Даблину

Одушевила је наша млада такмичарка Надица Божанић, која је у елиминацијама, у прве две борбе декласирала противнице из Француске и Велике Британије са 20 поена разлике. У полуфиналу је била боља од Рускиње Јулије Зајцеве, али, у борби за злато, представница Хрватске Дорис Поле имала је више спортске среће

- Сребрна медаља на Европском првенству је круна нашег дванаестогодишњег рада - рекао је  Југослав Настасић, тренер Надице Божанић. - После  јуниорских медаља,  дошла је на ред и прва сениорска. Знао сам да Надица може да направи велики резултат још када је као девојчица закуцала на врата Теквондо клуба Империјум и почела да тренира. Направили смо изузетан резултат и ја сам презадовољан.

Драган Јовић, спортски директор и први тренер ТАС сасвим сигурно има пуно разлога да буде задовољан.

Фото: Теквондо клуб Галеб/Српски освајачи медаља у Даблину

- Резултат је доста добар чак и најбољи до сада на европским првенствима - нагласио је Јовић. - Заиста верујем да наш тим може да направи и корак више од овога, јер су две борбе изгубљене за медаљу - Вања Станковић на „златни поен“ и то с повредом, док је Ана Тепавац  изгубила одличје у последних 10 секунди. Драго ми је да је мушки тим прорадио и да се кући враћамо с медаљом Будимира Кривокуће. Нажалост, Димитриј Нагајев је, због повреде, остао у Београду, а ниво којим он располаже већ је на висини европске медаље. Сада се окрећемо следећем изазову, а то је финални гранд-при, па да завршимо сезону.


Медаља за рођендан

Будимир Кривокућа у Даблину је имао двоструки разлог за славље, пошто се европским одличјем окитио се баш на рођендан.

- Не знам како бих назвао овај успех који је толико велик за мене - задовољан је Кривокапић. - Још ми је драже што је то уследило баш на мој 26. рођендан. Желим да се захвалим целом тиму који ме је подржавао током припрема и током такмичења. Најзад сам схватио колико је важно да се прати тактика и да се издржи до краја. Хвала мом тренеру Галету који је знао да ме врати када је било најважније и мом оцу, који ме је увео у овај спорт и научио првим спортским корацима.


Милица Мандић која се са сваког такмичења враћа с вредним одличјима и у Даблину је освојила бронзано одличје и вредне бодове.

- Драго ми је да сам освојила медаљу, али, ипак, нисам задововољна својим издањем - нагласила је Милица. - Ово је био добар тест за гранд-при  финале. Честитам Тијани, Надици и Буди на сјајом успеху. Хвала Драгану Јовићу и целом нашем тиму на подршци, као и Министарству за омладину и спорт и Олимпијском комитету Србије што нам увек пружају подршку и верују у нас.

С. Р. Д.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести