Тесна сала за мајсторицу стонотенисерки

Клупска сала СТК Обилић Алеве за одлучујући трећи меч плеј-офа стонотенисерки за титулу екипног првака Србије, претесна је за све љубитеље стоног тениса из варошице на обали Тисе.
Momenat s meča u Novom Sadu Foto: F. Bakić
Фото: Моменат с меча у Новом Саду  Фото: Ф. Бакић

Меч се игра данас  од 17 сати у Новом Кнежевцу, а председник Обилић Алеве Драгослав Вигњевић саопштио је да места има само за 80 гледалаца и госте, да је симпатизерима гошћи из Новог Сада намењено 20 места и да ће за остала места навијачима домаће екипе бити дељене пропуснице.

После  победе у реваншу у Новом Саду(4:3) су се чак нисили мишљу да буду домаћини мајсторице у оближњој спортској хали „Бање Кањижа“, међутим, вођсво клуба је ипак одлучило да се игра на домаћем терену у сали из које се екипа Обилић Алеве винула у врх српског стоног тениса.

У Новом Кнежевцу по повратка из Новог Сада, где су играчице Обилић Алеве у среду увече извојевале победу против ривалки у изузетно дугом и неизвесном надигравању, још увек су под снажним утиском.

- Кад меч траје пет и по сати, у односу на први у Новом Кнежевцу који је трајао четири сата, победа је велики подвиг, а побеђује стони тенис – изјавио је Драгослав Вигњевић. – Пре годину дана славиле су Новосађанке, али овог пута представа је била врхунска, све партије неизвесне, што је велика прилика да пред нашом публиком у скромним условима освојимо први екипну сениорску титулу у историји спорта у Новом Кнежевцу.

У редовима Новокнежевчанки председник Вигњевић, тренер Николај Лупулеску и првотимке Ема Речко, Изабела Лупулеску, Драгана и Бранислава Вигњеивћ, истичу да је у условима у којима су домаћини историјском догађају најважније да се сконцентришу на игру, да се коначно освоји титула.

- Поред титуле коју сви прижељкујемо, једино што бих очекивао да меч буде мало краћи, без обзира што верујемо да ће бити неизвесно, јер ће одлучивати нијансе. У Новом Саду на Спенсу је од 400 гледалаца до краја остало око 250, није лако било ни актерима меча ни љубитељима стоног тениса. Бићемо презадовољни тријумфом, али после прва два меча најправедније би било да обе екипе победе, јер стварно ће велика штета бити за екипу која изгуби, имајући у виду да ће мегдан изаћи тренутно најбоље стонотенисерке које Србија има, које су сконцентрисане у саставима Обилић Алеве и Новог Сада – наглашава Вигњевић

        М. Митровић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести