Тим Србије све бројнији, петоро џудиста на ОИ у Токију

БЕОГРАД: Одложене Олимпијске игре у Токију почеће за тачно 30 дана, а најбољи спортсити света од 23. јула до 8. августа надметаће се у главном граду Јапана за престижна олимпијска одличја.
dzudisti
Фото: ОКС

Месец дана пре почетка такмичења на највећој спортској сморти на свету, тим Србије за Токио тренутно броји 77 чланова.

Тиму се придружило и петоро џудиста учествоваће на предстојећим Олимпијским играма у Токију, саопштио је данас Олимпијски комитет Србије (ОКС).

У Токију ће Србију представљати Милица Николић (до 48 кг), Марица Перишић ( до 57 кг), Ања Обрадовић (до 63 кг), Немања Мајдов ( до 90 кг) и Александар Кукољ ( до 100 кг), званично је потврдила Светска џудо федерација (ИЈФ).

Џудиста Александар Кукољ истакао је да ће наступ у Јапану, земљи из које потиче џудо, бити нешто посебно.

"Освајао сам многе медаље на светским и европским такмичењима, али злато са Гренд слема у Токију остаје у посебној успомени. Јапанци обожавају џудо и нема сумње да ће бити посебан осећај такмичити се на Олимпијским играма пред јапанском публиком", рекао је Кукољ за сајт ОКС.

"Ако погледам период од пре 10 година и упоредим га са данашњом ситуацијом, рекао бих да је џудо у Србији напредовао енормно. Треба само погледати резултате. Много су томе допринели услови за рад који су данас много бољи него пре, али и менталитет који смо успели да “сломимо” и да докажемо, прво себи, да није немогуће победити Руса, Јапанца или Француза. Сви једва чекамо наступ на Играма", рекао је Кукољ.

Визу за Токио покушаће да избори и мушка кошракашка репрезенатција Србије, која од 29. јуна до 4. јула игра на квалификационом олимпијском турниру у Београду.

Организатори Олимпијских игара недавно су дозволили присуство локалних гледалаца, па ће тако на спортским догађајима дозвољена попуњеност бити до 50 одсто капацитета спортског објекта, а максималан број гледалаца бице 10.000 по догађају.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести