Токио: Белорускиња Тимановска тражи азил у Немачкој

ТОКИО: Белоруска спортисткиња Кристина Тимановска, која је требало да буде послата кући са Олимпијских игара одлуком белоруских тренера, могла би да затражи азил у Немачкој, пренео је данас ТВ Нипон цитирајући неименоване изворе.
њ
Фото: Youtube Printscreen

Лист "Токио спорт" је раније навео, такође цитирајући своје изворе, да Тимановска планира да тражи азил у Аустрији, али је најновија вест да је у питању Немачка.

Према ранијем писању медија "Спорт Хочи", Тимановска је на безбедном месту.

Белоруски олимпијски комитет (НОЦ) раније је саопштио да су тренери одлучили да је врате кући због њеног психолошког стања, а требало је да учествује у тркама на 100 и 200 метара, пренео је ТАСС.

Две белоруске такмичарке суспендоване су из штафете 4X400 метара због недовољног броја узорка на допингу, па су тренери одлучили да укључе Тимановску, која је критиковала ту одлуку на друштвеним мрежама.

Пре тога је белоруски опозициони Спортски фонд за солидарност навео да је Тимановска наводно приморана да напусти Токио због критика на рачун тренера.

У првом тренутку су се појавиле информације је тренутно на лету за Истанбул, а за Еурорадио је изјавила да жели да затражи азил у Европи.

Упркос ранијим извештајима да је Тимановска на лету за Истанбул, из авио-компаније "Туркиш ерлајнс" су за ТАС С рекли да се ниједан путник под њеним именом није укрцао на лет.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести