Тото Волф: Ово није крај доминације Мерцедеса

ЛОНДОН: Шеф Мерцедеса Тото Волф изјавио је да верује да ће његов тим тек наредне, 2023. године да покаже праву снагу у шампионату Формуле један, преносе британски медији.
formula spanija2, fonet
Фото: FoNet

Екипа Мерцедеса није остварила ниједну победу ове сезоне у Ф1. Возач Мерцедеса Џорџ Расел је четврти у генералном пласману возача са 207 бодова, док је његов клупски колега Луис Хамилтон шести са 180.

Верујте да ово није крај наше доминације. Била је ово само кратка пауза. Ове године једноставно нисмо све делове слагалице спојили у праву целину. Међутим, ми смо тим и никада не кривимо неку особу, него се трудимо да нађемо решење, истакао је Волф.

Мерцедес је трећи у генералном пласману конструктора са 387 бодова.

Екипа Мерцедеса је освојила девет титула у историји у конкуренцији возача, док у конкуренцији конструктора има један трофеј мање. Ова екипа је доминирала у шампионату Ф1 од 2014. до 2020. године. Мерцедес је прошле године освојио титулу у конкуренцији конструктора, док је трофеј у конкуренцији возача припао Холанђанину Максу Ферстапену из Ред Була. Ферстапен је четири трке пре краја обезбедио нову титулу у Ф1.

Наредна трка у шампионату Ф1 биће вожена у недељу за Велику награду Сједињених Америцких Држава на стази у Остину.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести